Destinația pentru cel mai modern și eficient tratament împotriva cancerului

Pentru mulți oameni, cuvântul „cancer“ provoacă frică și disperare care, de altfel, este justificată. Cancerul este o cauză majoră de deces în lume. Anual în Moldova de la această boală se sting din viață mai mult de 6000 de oameni. Și numărul de cazuri este în creștere continuă.

Destinația pentru cel mai modern și eficient tratament împotriva cancerului
(Foto: )

Din punct de vedere medical, cancerul este o tumoare malignă care se dezvoltă din celulele epiteliale- celulele, care acoperă aproape toate organele și țesuturile noastre din exterior, dar și căptușesc cavitățile interne. În cazul când apare boala în organism, celulele epiteliale normale se transformă în celule tumorale, care încep să se reproducă incontrolabil, ceea ce duce la apariția formațiunilor cancerigene.

La baza apariției cancerului se află modificarea structurii ADN-ului sub influența anumitor factori cancerigeni. 

Pe de altă parte, pentru ca tumoarea să ia amploare, să se dezvolte, ea va trebui să depășească bariera protectoare a organismului care are ca funcție prevenirea deteriorării organismului și refacerea acestuia la timp. Din aceasta rezultă că probabilitatea apariției tumorii depinde foarte mult de tipul și cantitatea de agenți cancerigeni și repararea sistemului de protecție.

De cele mai multe ori bolile de cancer apar din cauza stilului incorect de viață și a influenței mediului înconjurător (90-95% din cazuri). Printre astfel de factori nocivi sunt  alimentația incorectă, fumatul, bolile infecțioase, acțiunea razelor X și a radiației ultraviolete, substanțele cancerigene, activitate fizică scăzută, alcoolul, atmosfera contaminată cu substanțe nocive. Dacă s-ar reduce influența factorilor dăunători asupra organismului, s-ar reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire de cancer.

Riscul ridicat de apariție a tumorilor maligne pentru viața omului este din cauza ratei ridicate de înmulțire a celulelor canceroase și formarea metastazelor - a unor noi focare ale bolii. În medicina modernă sunt depistate mai mult de două sute de tipuri de formațiuni canceroase.

Șansele de vindecare de cancer cresc atunci când boala este depistată în faza incipientă. Prognostic favorabil pentru vindecare completă a pacientului cu boala în stadie precoce (0, I și II) este foarte mare și se ridică la 75-95%. Cu cât cancerul este depistat mai devreme, cu atât mai mari șansele de recuperare!

În fiecare an, în Turcia, vin aproximativ un milion de oameni din întreaga lume pentru diagnostic și tratament.

Diagnostic

Diagnosticarea foarte timpurie și cu cea mai mare exactitate este cel mai important factor în tratamentul cu succes al cancerului. Realizând acest lucru, instituțiile medicale turcești folosesc cele mai noi echipamente și utilaje.

Metodele dediagnosticare:

 • tomosinteza radiodiagnostică  
 • Digital (3-D mamografie)
 • IRM (imagistica prin rezonanta magnetica)
 • ultrasunete
 • elastografia cu ultrasunete
 • osteodensitometrie
 • diagnosticare medicinală nucleară 

Diagnosticul de laborator

Toate laboratoarele instituțiilor medicale din Turcia sunt dotate cu utilaj modern. Procedurile tehnologice sunt computerizate și desfășurate în conformitate cu standardele internaționale de sănătate.

PET CT - acest echipament integrat de imagistică combinarea PET (tomografie cu emisie de pozitroni), CT (tomografie computerizata). PET vă permite să detecteze rapid prezența tumorilor, în timp ce CT poate determina locația cu sensibilitate ridicată. PET CT scanare - standardul de aur în imagistica de diagnostic.

Tomosinteza - noua tehnologie de mamografie digitală, care este mult superioară față de alte metode de screening pentru cancerul de sân. 

Tratamentul

Oncologia se referă la cele mai dezvoltate domenii ale medicinei din Turcia. Până în prezent, instituțiile medicale posedă toate tehnologiile necesare și personal calificat pentru acordarea ajutorului medical pacienților. Anii de experiență, cercetare aprofundată și dezvoltare avansată, utilizarea tehnicilor și tehnologiilor cele mai avansate și imbunatațirea continuă a acestora contribuie la o luptă cu succes împotriva cancerului.

 • Terapia medicamentoasă. (oncologia medicală)
 • chimioterapie
 • targhet-terapie –terapia țintită. Terapia țintită - un tratament cu medicamente care blochează creșterea și răspândirea celulelor canceroase care acționează asupra moleculelor specifice implicate în creșterea și dezvoltarea celulelor tumorale. Acest tip de tratament poate fi mult mai eficient decât multe alte forme de terapie de cancer, inclusiv chimioterapie și radioterapie, deoarece Terapia țintită este direcționată asupra anumitor molecule din celulele canceroase. Și o altă caracteristică importantă - terapie țintită funcționează mult mai puțin asupra celulelor sănătoase decât celelalte metode.
 • Imunoterapia
 • iradierea este o metodă de folosire a radiației ionizante. Scopul său este distrugerea celulelor canceroase păstrând în același timp țesutul sănătos, care este situat în apropierea tumorii
 • radioterapie conformală în format 3-D

• radioterapie cu intensitate modulară

• terapie Electronică

• radioterapie stereotactică extracraniană (SBRT)

• radioterapie Rotatională - Volumetric modulatie Arc Therapy

Tratament chirurgical

 • Cancerul mamar
 • Cancerul glandei tiroide
 • Cancerul la ficat
 • Cancer colorectal

TRUEBEAM - un progres în tehnologia de radioterapie și radiochirurgie. Acesta este utilizat pentru terapia cu radiații și radiochirurgie. El oferă o doză mare pentru o perioadă scurtă de timp. Are capacitatea de iradiere precisă a țesutului tumoral. Astfel, durata sesiunilor și numărul total este redus la minimum.

Brahiterapia - un tip de radioterapie, care permite introducerea sursei de radiație din interior. Această metodă de tratament este cea mai eficientă în tratamentul cancerului ginecologic.

Tumorile canceroase sunt  boli complexe, care necesită o abordare individuală. Prin urmare, în clinicile din Turcia sunt formate consilii interdisciplinare, care includ medici- experți din domeniile respective. Înafară de aceasta, în Turcia  se acordă o deosebită atenție sănătății  psihologice a pacientului. În Clinică activează psihiatri si psiho-oncologi, specialiști cu experiență în domeniul dat. Ei acordă ajutorul necesar la fiecare etapă a bolii.

În 2005, a fost creată Asociația Turcă a turismului medical (TNTS) în scopul dezvoltării turismului medical internațional pentru pacienții străini. 

Principalele avantaje ale tratamentului în Turcia sunt următoarele:

 • servicii medicale de înaltă calitate,
 • preț atractiv,
 • călătorie fără viză în mai multe țări din vecinătatea apropiată. 

În afară de acordarea ajutorului în selectarea clinicii, TNTS garantează beneficii suplimentare pacienților străini:

- 50% reducere la un zbor de la compania aeriană Turkish Airlines către Turcia pentru pacient și 2 persoane însoțitoare

- 50% reducere la cazare hotel din Turcia

- traducere liberă a înregistrărilor medicale

- serviciu de transfer gratuit de la aeroport la clinica

- asigurarea accesului liber a traducatorului.

Aflați mai multe de la reprezentantul Asociației din Turcia Turismul medical în Moldova .

tel. 069066913, 079658328

e-mail: moldova@thtdc.org

site-ul https://map2heal.com/

+373 69066913 - Director Telefon

Cum ți s-a părut articolul?
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Pub