Deputatul român Constantin Codreanu, blocat pe Aeroportul din Kiev

„Autoritățile ucrainene m-au întâlnit cu toată căldura posibilă, ca de obicei. Aștept “verificări suplimentare” de aproape o oră deja”.

A scris într-o postare pe facebook Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României, preşedinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor. 

Deputatul român Constantin Codreanu, blocat pe Aeroportul din Kiev
(Foto: UNIMEDIA)

UNIMEDIA amintește că la începutul lunii septembrie, deputatul român, Constantin Codreanu, se arăta indignat de noua lege a învățământului, adoptată de Rada Supremă de la Kiev. 

Pub

„Am primit cu revoltă și indignare știrea privind adoptarea de către Rada Supremă a Ucrainei a noii legi a educației care, prin articolul său 7, dă startul procesului de lichidare metodică și sistematică a învățământului preșcolar, școlar, liceal, profesional și universitar în limbile popoarelor autohtone și ale minorităților naționale din Ucraina, printre care și limba română. Această măsură legislativă mioapă a Parlamentului de la Kiev, adoptată dintr-un impuls cu accente vădit excesive, este marcată geopolitic și scoate Ucraina din rândul statelor autentic democratice.”

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub