Deputat PLDM: Actuala guvernare este vinovată că RM nu a primit 28 de mil. de euro pentru reforma justiției

Actuala guvernare s-ar face vinovată că Republica Moldova a pierdut 28 de milioane de euro pentru reforma justiție, dar nu partidul PLDM, cum au scris unele medii autohtone. Declarațiile aparțin deputatului PLDM Vadim Pistrinciuc.

Deputat PLDM: Actuala guvernare este vinovată că RM nu a primit 28 de mil. de euro pentru reforma justiției
(Foto: UNIMEDIA)

Pistrinciuc spune în perioada în care PLDM era la guvernare, Moldova a primit cei mai mulți bani din partea UE. „Da ei chiar sunt lipsiți de imaginație. Ca în bancul ăla: „da ce băieți așa că nu se primește?". În loc să își asume guvernarea și problemele acesteia - iar PLDM e de vina. În primul rând, această guvernare aplicând metodele hibrid a compromis finanțarea Moldovei. Și au fost preveniți, inclusiv de UE. În al doilea rând, toate, absolut toate rapoartele internaționale de evaluare a Republicii Moldova evidențiază problema justiției controlate, selective, a justei corupte. Unde mai pui că și copiii din toată țara știu cine influențează. Și nu în ultimul rând - pe timpul când PLDM era la guvernare Moldova a beneficiat de finanțări record în toate domeniile de la agricultura la educație. Acest lucru se vedea în fiecare localitate. Sunt bani ratați din cauza guvernării care refuza măcar cât de puțin să se trezească și să înțeleagă că realitatea e atât de mare și dramatică încât nu mai are sens sa te ascunzi în spatele propriilor manipulări. Nici neamurile nu te mai cred. Sunt gata să lupte și cu Europa, da tot o să spună ca trăim o explozie a dezvoltării. Delir total...”, scrie Pistrinciuc pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că oficialii europeni anunță că nu va mai transfera fonduri pentru bugetul de stat moldovean pentru a susține reformele în sectorul justiției, se spune într-un comunicat plasat pe pagina lor oficială.

Pub

Potrivit lor, aceste fonduri au fost disponibile pentru autoritățile din Republica Moldova care au fost de acord să le utilizeze pentru reforme în sectorul justiției, mai ales în perioada anilor 2014 și 2015.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub