Democrații și liberalii urmează căi diferite, susține Lupu

„Să nu neglijăm faptul că astfel de componente (cel liberal și unionist, -n.r.) există pe scena politică a Republicii Moldova și ele nu se ascund undeva. Eu, în calitatea mea de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, dar și de Președinte al Partidului Democrat din Moldova, declar că noi nu urmăm aceeași cale”. Declarația a fost făcută de Marian Lupu în cadrul unui inteviu acordat portalului de știri tiras.ru, transmite UNIMEDIA.
Democrații și liberalii urmează căi diferite, susține Lupu
Marian Lupu, lider al PDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Din punctul meu de vedere, în calitatea mea de cetățean, dar și politician, Republica Moldova nu este un proiect temporar. Statalitatea Republicii Moldova ne-a fost dată de istorie și de Dumnezeu, și ea va fi păstrată, consolidată și dezvoltată. Îndrăznesc să afirm cu deplină responsabilitate că, în pofida tuturor dificultăților de ordin economic, social, în pofida unor declarații unioniste, conștiința de stat s-a format în țara noastră. Și acest sentiment trece ca un fir roșu din generație în generație”, a mai spus democratul.

Potrivit lui, majoritatea cetățenilor Republicii Moldova pledează pentru păstrarea independenței țării. „Nu observ nici o amenințare la adresa statalității țării noastre. Acest lucru este confirmat în mod repetat de sondaje sociologice. Conștiința de stat rămâne o componentă fundamentală a imuabilității Republicii Moldova. Revizuirea hotarelor pe harta Europei este imposibilă. Nici Rusia, nici Ucraina, nici partenerii noștri din Est, sau Uniunea Europeană, dar nici Occidentul nu este interesat de aceasta”, a mai spus Lupu. Acesta a subliniat că nici măcar în România nu există o susținere masivă a ideilor unioniste.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub