Declarațiile lui Andrei Năstase după pronunțarea deciziei prin care mandatul său, din nou, nu a fost validat: „Acești inidivizi au executat astăzi o comandă politică”

Andrei Năstase spune că va ataca decizia Curții de Apel de a menține invalidarea alegerilor locale la Curtea Supremă de Justiție. Declarația a fost făcută la câteva minute după ce magistrații Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima au susținut decizia Judecătoriei Chișinău de invalidare a mandatului primarului ales.

Foto: UNIMEDIA

Un proces al absurdului, este vorba de o crimă împotriva capitalei, democrației și Republicii Moldova. Este o flegmă dată de justiția controlată de un proxenent politic și penal societății noastre. Acești inidivizi au executat astăzi o comandă politică, iar inițiatorul acestei comenzi este Plahotiuc aflat într-un parteneriat cu Dodon.  a declarat Andrei Năstase după pronunțarea deciziei.

De asemenea, Andrei Năstase a îndemnat ca cetățenii să iasă în stradă pentru a protesta.

Mesajul meu e unul pentru toți: ieșiți în stradă, ieșiți în stradă! Ei ne fură viitorul, ei fură viitorul copiilor noștri! Eu voi merge până la capăt și mă aștept la orice deznodământ. Ieșiți în stradă, altă soluție nu e!”, a conchis Năstase.

UNIMEDIA amintește  că după o oră și jumătate de deliberări, magistrații de la Curtea de Apel au susținut decizia Judecătoriei Chișinău, cu sediul centru, privind invalidarea alegerilor locale. Decizia a fost luată de magistrații Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima.

Amintim că Judecătoria Chișinău a motivat decizia privind anularea rezultatelor alegerilor locale prin faptul că Ion Ceban și Andrei Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

De menționat că în cadrul ședinței Comisia Electorală de Circumscripție Chișinău a confirmat legalitatea alegerilor locale noi.
 
Amintim că la data de 19 iunie curent Judecătoria Chișinău nu a validat mandatul lui Andrei Năstase. Decizia a fost pronunțată de către judecătoarea Rodica Berdilo.

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.