Decizie: Renato Usatîi, fără „Partidul Nostru”

Renato Usatîi nu a reușit să facă rebranding la Partidul Popular Republican, pe care l-a preluat de la Nicolae Andronic. Acesta a depus în luna mai o cerere la Ministerul Justiției prin care a solicitat redenumirea formațiunii deja înregistrate în „Partidul Nostru”, denumire pe care a promovat-o pe parcursul ultimelor luni de zile. Astăzi, 10 iunie, milionarul din Fălești a primit răspuns de la minister prin care i-a fost refuzată cererea, transmite UNIMEDIA.
Decizie: Renato Usatîi, fără „Partidul Nostru”
Renato Usatîi, fără partid (Foto: Renato Usatîi via FB)

Ministerul Justiției motivează răspunsul în felul următor: „Nu a fost respectată procedura de convocare a Congresului”.
 
În scrisoarea semnată de ministrul Oleg Efrim se face trimitere la statutul Partidului Popular Republican, care a fost încălcat. În document este scris că „decizia de convocare a congresului este adoptată de Consiliul Republican cel târziu cu două luni până la data deschiderii lucrărilor lui”. Decizia de convocare a congresului PPR a fost luată pe 16 februarie 2014, iar întrunirea a avut loc deja pe 13 aprilie.
 
Astfel, Congresul ar fi trebuit să fie organizat nu mai devreme de 16 aprilie. 
 
 
Politicianul Renato Usatâi consideră că în spatele refuzului stă o comandă politică din partea conducerii PLDM și a desconsiderat temeiul „juridic” invocat în argumentarea deciziei. Usatîi a declarat că mâine va contesta decizia la Curtea de Apel.
 
 
UNIMEDIA precizează că pe lângă schimbarea denumirii, la Congresul Partidului Popular Republican a fost schimbat președintele formațiunii - Usatîi i-a luat locul lui Andronic - și au fost operate modificări la statut și program. Toate aceste schimbări trebuie să fie operate și în Registrul Ministerului Justiției pentru a intra în vigoare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub