Decis: Zilele de 28, 29 şi 30 august 2018 sunt declarate libere

Guvernul a decis: în ultima săptămână din august bugetarii vor avea o minivacanță. Zilele de 28, 29 şi 30 august 2018 au fost declarate libere. Acestea vor fi recuperate în următoarele zile de sâmbătă: 8 și 29 septembrie şi 20 octombrie 2018.

Foto: rockcastle.kyschools.us

Ziua de 27, când este marcată Independenţa Republicii Moldova, și 31 august, Ziua Limbii Române, sunt zile de sărbătoare nelucrătoare.

Proiectul de hotărâre privind minivacanța bugetarilor a fost elaborat la solicitarea Confederației Naționale a Sindicatelor.

Majoritatea instituțiilor publice au avizat pozitiv proiectul. Totuși, Confederaţia Naţională a Patronatului și Camera de Comerţ Americană din Moldova nu au fost de acord cu inițiativa.

Potrivit președintelui Sindicatelor, Oleg Budza, „90% din sindicate au susținut inițiativa”.

Pe de altă parte, președintele Federației Sindicale a Educației și Științei, Ghenadie Donos, a scris că Federația pe care o reprezintă nu este de acord cu această decizie, care ar fi fost luată „fără consultarea în prealabil cu cea mai numeroasă Federație” din componența CNSM.

Inițaitiva a stârnit și dezbateri printre internauți. Unii au salutat inițiativa, însă o bună parte din cei care și-au exprimat opinia spun că nu sunt de acord cu cele trei zile de odihnă suplimentare, majoritatea argumentând că este o decizie „ineficientă” și va fi greu de recuperat din sâmbetele care urmează.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.