De mâine, fără microbuze pe străzile centrale ale Capitalei

De mâine, 1 noiembrie, intră în vigoare reforma în transportul public din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut de către primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care a îndemna locuitorii orașului să fie înțelegători și răbdători, relatează UNIMEDIA.

În conformitate cu noua strategie de dezvoltare a transportului public în municipiul Chişinău, microbuzele vor circula doar pe străzi secundare, vor traversa centrul orașului doar pe rute ocolitoare, practic toate rutele de microbuze vor avea itinerarele modificate și scurtate.

De mâine, fără microbuze pe străzile centrale ale Capitalei
Microbuz de pe rută municipală (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)


Dorin Chirtoacă a cerut scuze în fața locuitorilor Capitalei pentru eventualele inconviniențe și disconfortul creat, dar a precizat că aceste modificări sunt necesare.

Direcția Transport și căi de comunicație va monitoriza ca șoferii de microbuze să respecte noile itinerare. Dacă nu vor fi respectate noile itinerare, vor fi sancționați administratorii de rute, cu până la rezilerea contractelor.

Pub

Astfel, toate rutele de microbuz vor activa între orele 6.00 – 23.00, iar intervalul de circulaţie nu va fi mai mare de 15 minute, în perioada 6.00 – 7.00 şi nu mai mare de 20 minute, între orele 21.00 – 23.00. 

Vezi mai jos itinerarul rutelor de transport public deservite de microbuz care va fi valabil de la 1 noiembrie.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub