De astăzi, microbuzele din Chișinău vor circula conform noilor itinerare

De astăzi, 1 noiembrie, intră în vigoare reforma în transportul municipal, ce prevede modificarea tuturor rutelor de microbuz care circulă în Capitală. Astfel, microbuzele vor circula pe străzi secundare și vor traversa centrul urbei pe căi ocolitoare. Totodată, unele itinerare vor fi mai scurte. Treptat se va opera o creștere a numărului de unități de troleibuz și autobuz, informează UNIMEDIA.

Din 1 noiembrie, microbuzele de linie, pe lângă schimbarea itinerarelor vor afișa în interior orarul de circulație, care va fi de la 6.00 – la 23.00.

De astăzi, microbuzele din Chișinău vor circula conform noilor itinerare
Microbuz de pe rută municipală (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Această schimbare se face pentru a implementa Strategia transportului public din municipiul Chișinău, care între timp a fost aprobată de Consiliul municipal Chișinău, pentru a asigura securitatea călătorilor și pentru a da prioritate transportului de călători de capacitate mare: troleibuze și autobuze. Microbuzele rămân doar pe linii secundare.

Vezi în continuare itinerarul rutelor de transport public deservite de microbuze care va fi valabil începând de astăzi, 1 noiembrie.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub