„Datoriile față de Glorinal” au încins spiritele în Parlament

Dezbateri aprinse în Parlament în timpul examinării proiectului de lege privind scutirea companiei de construcție „Glorinal” de plata unor impozite în valoare de 14 milioane de lei. Vladimir Voronin a lansat mai multe acuzații în adresa liderului PLDM Vlad Filat și democratului Marian Lupu, care a iscat un schimb de replici, transmite UNIMEDIA.  

Liderul PCRM a declarat că statul nu are datorii față de compania „Glorinal” și că liberal-democrații insistă pe această idee pentru că ar aparține liderului PLDM, Vlad Filat. Faptul a fost negat vehement de Valeriu Streleț.

„Datoriile față de Glorinal” au încins spiritele în Parlament
Vladimir Voronin, președintele PCRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

În timpul guvernării noastre, din „bujetul” național nu a fost alocat niciun leu pentru construcția, reconstrucția sau amenajarea Mănăstirii Curchi. Unul din conducătorii grupului de lucru care s-a apucat de Mănăstirea Curchi era dl Lupu Marian, Ala Popescu și Glorinal. Ei nu s-au isprăvit cu misiunea care era în fața lor și au fost înlăturați, personal de mine, de la această activitate. Mai mult decât atât, erau și probleme de ordin financiar. Acești businessmani nu au primit nimic și noi ne-am înțeles că niciodată nu vor primi nimic, doar mulțumiri. De unde ați luat voi aceste aiureli cu datorii? Dacă îi trebuie lui Filat bani de alegeri, căutați alte surse. Nimeni nu îi este dator acestei organizații. Să aveți soveste, măcar împotriva Bisericii nu mergeți”, a declarat Voronin.

În replică, Valeriu Streleț a calificat drept aberație informația precum că Glorinal aparține lui Filat. „Voronin le-a promis niște favoruri celor de la Glorinal, pe care nu le-a îndeplinit și acum noi suntem puși în fața situației să îndreptăm lucrurile. Mai multe întreprinderi s-au pomenit sponsori forțați. Exista un tătucă în țară, care a furat de la cineva în încercarea de a-și spăla niște păcate. Astăzi noi încercăm prin metode civilizate să îndreptăm lucrurile. Această bravadă că nu s-a cheltuit niciun ban din „bujet”, nu le aduce niciun spor de imagine celor care timp de opt ani de zile ne-au ținut în întuneric și în stagnare”, a menționat liderul grupului parlamentar al PLDM.

 
Pentru că a fost vizat, și Marian Lupu a făcut o declarație. „Datoria de 20 milioane lei pune la îndoială această „conducere înțeleaptă” pentru construcția acestui obiectiv. Toată țara știe ce are Voronin cu conducerea Mitropoliei Moldovei. Nu trebuie să se repete situațiile cu datoriile către agenții economici, așa cum s-a întâmplat la construcția unor sedii luxoase de partid”, a punctat liderul PD.
 
Într-un final, proiectul de lege a fost supus votului în prima lectură, însă nu a întrunit un număr suficient de voturi.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub