Citește toate știrile la acest subiect

Daily Mail: Gorbunțov a fost externat, iar acum se ascunde la o adresă secretă în Londra

Magnatul rus, Gherman Gorbunțov, împușcat în centrul Londrei, este anunţat în urmărire generală de către autorităţile moldoveneşti pentru organizarea tentativei de omor asupra bancherului Renat Usatîi, cu care s-a luptat pentru controlul băncii Universalbank în valoare de 5 milioane de euro, scrie publicația britanică The Daily Mail, citată de UNIMEDIA. 

Într-un comentariu pentru The Daily Mail, Renat Usatîi a declarat că cei doi s-au certat după ce acesta a cumpărat o cotă parte din Universalbank pentru 1.2 milioane de lire sterline într-un moment când Gorbunțov se confrunta cu datorii.
Daily Mail: Gorbunțov a fost externat, iar acum se ascunde la o adresă secretă în Londra
Gherman Gorbunțov (Foto: dailymail.co.uk)

Potrivit lui Usatîi, Gorbunțov l-a acuzat că ar fi încercat să-i fure banca de sub nas. Iar după ce a refuzat să renunțe la investițiile sale, Gorbunțov ar fi ordonat asasinarea lui.

În cadrul aceluiași interviu, Usatîi a confirmat că a aflat despre faptul că oponentul său i-a pregătit asasinarea în August 2011. „Fiindu-mi frică de ceea ce se poate întâmpla, mi-am întărit securitatea și mi-am adus mașina blindată de la Moscova la Chișinău, după care am apelat la poliție", a spus sursa.

Procurorii moldoveni au confirmat solicitarea cu privire la extrădarea fostului proprietar al băncii Universalbank. „Noi am trimis solicitarea cu privire la extrădarea lui Gherman Gorbunțov acum trei sau patru săptămâni," a declarat procurorul - şef al secţiei exercitare a urmăririi penale în cauze excepţionale, Bratunov Corneliu. Potrivit acestuia, „Gorbunțov este acuzat de organizarea tentativei de omor asupra Renat Usatîi și în cazul în care va fi găsit vinovat, el riscă 20 de ani de închisoare”.

În prezent, magnatul rus este externat din spitalul londonez, unde s-a aflat după ce a fost împușcat, mai scrie publicația britanică. Acesta se ascunde într-o locație necunoscută, fiind păzit de polițiști.

Background:

UNIMEDIA amintește că Gherman Gorbuntov controla UniversalBank din 2008. În luna august 2011, un mesaj anonim anunța redacția UNIMEDIA despre faptul că la UniversalBank a vut loc o tranzacție cu 78% din acțiunile acesteia la secția de tranzacţii directe a bursei. Gorbunțov a organizat o conferință de presă spunând că este victima unui atac raider.

La câteva zile, Renat Usatîi, noul acționar majoritar, a organizat o conferință de presă. Acesta l-a acuzat atunci pe Gorbunțov, că pe timpul șefiei sale la UniversalBank, prin această bancă se spălau zilnic cca 5-10 milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, acesta ar fi intrat legal în posesia celor 78%.

La începutul lui 2012, Procuratura moldovenească anunța că milionarul rus, Gherman Gorbunţov, acţionarul majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova.

La 23 martie 2012 presa engleză a anunțat că fostul șef al băncii comerciale Universalbank a fost grav rănit la Londra, după ce a fost împușcat de 6 ori. Ulterior, acesta a fost luat sub protecție la Londra. Ulterior, Procuratura Generală a trimis în Marea Britanie o solicitare cu privire la extrădarea fostului proprietar al băncii falimentare Universalbank, Gherman Gorbunţov.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub