Curtea Supremă de Justiție a admis revizuirea hotărârii inițiale în cazul Registru

Curtea Supremă de Justiție a decis ca hotărârea adoptată inițial în cazul Întreprinderii de Stat Registru să fie revizuită. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Iurie Leancă în deschiderea ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, transmite UNIMEDIA. 

„Azi am fost informat că a avut loc o altă ședință a CSJ, prin care a fost admisă revizuirea hotărârii anterioare în cazul Registru”, a declarat Leancă.
Curtea Supremă de Justiție a admis revizuirea hotărârii inițiale în cazul Registru
(Foto: registru.md)

În acest context, premierul a ținut să solicite subalternilor să monitorizeze acest caz. „Domnule ministru Filip și domnule ministru Efrim rog în continuare să urmăriți evoluțiile astfel încât interesele statului și ale cetățeanului să fie protejate”, a mai subliniat șeful Executivului.

UNIMEDIA amintește că în perioada anilor 2006-2010, între „Intercomsoft” LTD și Republica Moldova au avut loc mai multe procese de judecată în instanţele din străinătate. La 5 noiembrie 2010, MTIC a solicitat recuperarea cheltuielilor de asistență juridică suportate în litigiu și a depus acțiune la Judecătoria Economică a RM. La 24 noiembrie 2010 Intercomsoft a înaintat cerere reconvențională în legătură cu încetarea Acordului din 1996.

Acțiunea de bază (a MTIC) a fost respinsă, iar cea reconvențională admisă, dispunând încasarea sumei de peste 71 mln de dolari din contul MTIC și Ministerul Economiei în favoarea companiilor Intercomsoft și consultantului său Andimit. Hotărârea respectivă a fost atacată la Curtea de Apel Economică. La 13 decembrie 2011, Curtea de Apel Economică a dispus încasarea a 41mln 499 221 dolari din contul ÎS „Registru” în beneficiul Intercomsoft și Andimit. MTIC și ÎS „Registru” au contestat decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub