Curățarea râului Bîc, în vizorul Inspectoratul Ecologic: Primarul face populism

Inspectoratul Ecologic de Stat (IES) s-a autosesizat în urma declaraţiilor făcute de primarul Dorin Chirtoacă cu privire la stoparea lucrărilor de curăţare a râului Bîc. Totodată, edilul Capitalei a declarat că IES a aplicat amenzi în valoare de 50 mii lei companiei contractoare.

Inspectoratul Ecologic anunță că de fapt au fost aplicate 3 amenzi, în valoare de 26 de mii de lei și că acestea au fost achitate în jumătate, în decurs de 72 de ore.

Curățarea râului Bîc, în vizorul Inspectoratul Ecologic: Primarul face populism
(Foto: chisinau.md)

Pentru că lucrările de curăţare a albiei rîului Bîc de la str. Petru Rareş până la podul de Cale Ferată din str. Feredeului” au demarat fără obţinerea avizului Expertizei ecologice de stat, a fost aplicată sancţiunea sub formă de amendă în mărime de 6 000 lei. Contravenientul, SRL „Dacvi-Com”, agentul economic care execută lucrările de curăţare a rîului Bîc, a recunoscut vina spun cei de la IES, achitând amenda în decurs de 72 ore în sumă de 3 000 lei.

Ulterior, SRL „Dacvi-Com”, a defrişat ilegal 15 arbori de specia ulm, fiind aplicată o nouă amendă în sumă de 10 000 lei. Contravenientul, din nou a recunoscut vina, anunță IES, şi a achitat amenda în decurs de 72 ore în sumă de 5 000 lei.

Pub

Mai mult, menţionează IES că SRL „Dacvi-Com”, după achitarea amenzii, a tăiat ilicit alți 12 arbori de diferite specii și i s-a aplicat o nouă amendă în mărime de 10 000 lei, achitată în decurs de 72 ore în sumă de 5 000 lei.

Astfel, au fost întocmite 3 procese-verbale contravenţionale cu aplicarea amenzilor în sumă de 26 000 lei, care au fost achitate în 72 ore, constituind integral – 13 000 lei şi nicidecum – 50 000 lei.

„Procedînd conform cadrului legal, Primăria mun. Chişinău va da lucrărilor de curăţare a r. Bîc un caracter de durabilitate şi încadrare echilibrată în mediul care-l înconjoară. Acuzaţiile aduse IES nu sunt fondate din punct de vedere juridic şi sunt populiste”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului Ecologic.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub