Cuprinși de milă sau noi acțiuni de PR? Deputații vor să ajute copii rămași fără părinți

În preajma Zilei Internaționale a Copiilor, marcată tradițional la 1 iunie, deputaților „li s-a făcut milă” de copiii rămași fără părinți. Aceștia s-au întrecut în propuneri, una mai „generoasă” decât alta. Socialistul Igor Dodon a propus ca parlamentarii să jertfească o parte din salariu, pe când democrații, mai „discreți”, au spus că vor dona cât le va lăsa inima, fără să-și facă „PR” pe seama aceasta.

„Eu vreau să propun ca noi, deputații care ne aflăm astăzi în plenul Parlamentului, să luăm o hotărâre prin care salariul nostru de o zi să fie transferat pe conturile deschise pentru ajutorarea copiilor rămași fără părinți. Rog să fie pus la vot. Dacă nu va fi susținută de colegi, atunci cel puțin noi, socialiștii, vom dona salariile pentru o zi”, a declarat Dodon de la microfonul Parlamentului.
Cuprinși de milă sau noi acțiuni de PR? Deputații vor să ajute copii rămași fără părinți
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

La rândul său, speakerul a ținut să facă o remarcă. „Este o chestie benevolă și fiecare va proceda așa cum îi va spune inima. Nu se supun votului asemenea propuneri”, a menționat Lupu.

„Eu propun ca asemenea lucruri să le facem discret. Să ne ducem prin sate, să ducem cadouri, la grădinițele de copii, dar să nu ieșim la microfon și să ne rupem cămășile de pe noi și să spunem că suntem gata să dăm jumătate de salariu. Hai fără să ne facem reclamă”, a spus democratul Dumitru Diacov, menționând că echipa PD de o săptămână colectează jucării pentru copiii care au rămas fără părinți.

Liberal-democrații nu s-au putut abține de a nu-i lua peste picior pe democrați. „Nici noi nu ne facem din asta reclamă, dar am discutat la partid că mâine vom avea o acțiune proprie”, a punctat zâmbind liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț.

Liberalii, în schimb, au făcut glume. „Am analizat cu atenție propunerile colegilor noștri, ne-am sfătuit, și am decis să încredințăm ca acest lucru să-l facă dl Plahotniuc (n.red. să facă donații, să ofere sprijin)”, a spus Mihai Ghimpu, după care deputații au pufnit în râs.

„Hai să nu facem haz din necaz, probleme sunt multe. Sunt nobile aceste acțiuni, pe care le vom întreprinde cu siguranță”, a conchis Lupu.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub