Cum vede Voronin participarea PCRM la guvernare

Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor, a vorbit în cadrul unui interviu pentru ziarul „Timpul” despre disensiunile din PCRM, despre radicalii care au fost dați afară din partid și despre planurile de viitor al comuniștilor, după alegerile parlamentare din 30 noiembrie, transmite UNIMEDIA.

Voronin declară că PCRM s-a „purificat” după ce Tkaciuk, Muntean și Petrenco au fost excluși.

Cum vede Voronin participarea PCRM la guvernare
Vladimir Voronin, președintele PCRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Mulţi folosesc campaniile electorale pentru a hotărî probleme personale. Aşa fac şi după alegeri, când vin la guvernare. Nu vedeţi ce lobbysm şi interese sunt în parlament? Și ai noștri cred că nu au fost cu toţii lumânare”, a declarat liderul PCRM.

Aceeași atitudine comunistul are și față de fostul lider al comsomolului, Pavel Grigorciuk. „Nu activ, dar hiperactiv! Eu nu cunosc esența acestor dosare. Am auzit despre ele doar din presă şi de pe culoare. Eu aş spune că Grigorciuk este o persoană cu caracter extremist și nu se controlează. El apucă ceva în gură, cum zice moldoveanul, și cu asta umblă toată ziua și strigă. Pentru el principalul e să strige și să fie cu megafonul în mână. Ca şi Iura Muntean, ca şi Ion Ceban de la socialiști. Ei trebuie să facă un concurs republican pe tema aceasta. Cred că ştiţi reacția CC, după ce am aflat despre existența organizației „Antifa”, a subliniat Vladimir Voronin.

Pub

Întrebat cum vede participarea PCRM la guvernare, Voronin a răspuns: „Am decis să elaborăm împreună o viziune comună în scopul consolidării societății, asigurării independenței, suveranității, integrității și neutralității RM, și în vederea realizării planului electoral al PCRM. Vom discuta cu toate partidele parlamentare, fără excepţii”.

Comuniștii pretind la câteva funcții. „La funcţii executive nu pretindem. Să ne dea ceea ce am dat noi în 2005: CCA, CEC, Curtea de Conturi, o funcție de vicespicher şi Comisia Naţională de Integritate”, a conchis președintele PCRM.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub