Cum să-ţi alegi culoarea părului în funcţie de tonalitatea pielii

Ştiai că nuanţa părului nu se alege la întâmplare? Şi că trebuie să ţii cont de mai multe lucruri, cel mai important dintre ele fiind tonalitatea pielii?

Stilistul este cel mai în măsură să facă o diagnoză corectă. Tot el te va îndruma către culoarea potrivită.

Cum să-ţi alegi culoarea părului în funcţie de tonalitatea pielii
(Foto: latest-hairstyles.com)

Tonalitatea pielii se stabileşte observând pielea neafectată de soare. Sau după venele de pe interiorul antebraţului: venele verzi înseamnă tipul „cald” iar cele albastre tipul „rece”.

Dacă tenul tău are o tonalitate galbenă, i se potrivesc culorile calde precum arămiu, blond cald piersica şi nuanţe de castaniu. Pentru o piele cu tonalitate mai roz, sunt potrivite culori reci precum blondul sau castaniul cenuşiu.

Pub

Cum mai poţi afla cărui tip faci parte? Gândeşte-te ce culori preferi în privinţa hainelor. Ţi se potrivesc nuanţele de roşu, portocaliu sau olive? Atunci cu siguranţă e bine să alegi nuanţe calde de blond auriu, blond roze, aramiuri piersică. Îţi place roşu rece, fuchsia, negru, albastru sau verde pin? Optează pentru nuanţe reci cum ar fi blond argintiu, castaniu cenuşiu sau negru.

Iată câteva recomandări de la hairstilistii Sebastian Professional:

Negrul - este foarte des întâlnit în România, dar nu stă bine oricui şi este destul de anevoios de transformat, dacă persoana în cauză se plictiseşte s-o poarte. Unele femei aleg negrul din comoditate, sau datorită temperamentului introvert. Această culoare încadrează frumos un ten alb, însă după o anumită vârstă, nu mai este recomandat datorită faptului că scoate în evidenţă toate imperfecţiunile fetei.

Roşul - este purtat de persoanele care îşi doresc să atragă atenţia; femei curajoase şi puternice. Roşul violet rece se potriveşte unui ten alb, uşor rece sau neutru, iar roşul aramiu-piersica, mai degrabă unui ten cald.

Părului lung i se recomandă tonalităţi de arămiu, auriu sau roze. Pentru un joc delicat de lumini. Părului scurt revenindu-i culorile puternice şi intense. Cu accente mai evidente.

Persoanelor cu tenul rece li se potriveşte cel mai bine castaniul. O tonalitate mai închisă sau mai rece, spre violet. Iar celor cu ten cald, mahonuri sau castaniul arămiu şi auriu.

Eşti o persoană caldă, deschisă şi pozitivă? Plaja accentelor este foarte mare aici: de la albastru, verde, violet până la un blond rece grafit. Iar combinaţia cea mai reuşită este cea a unui par cu o culoare de bază castaniu, cu accente albastre fine, care să accentueze linia tunsorii.

Părul blond este cel mai dorit în România. Însă tot el poate duce la multe probleme, din cauza culorii natural închise din această zonă. Blond înseamnă decolorare sau vopsire intense şi procese chimice ce deteriorează părul.

Şi în acest caz se aplică aceleaşi reguli: dacă tenul este rece ca şi tonalitate, se recomanda un blond argintiu, cenuşiu, perlat. Iar pentru tonuri calde, blond bej auriu, piersică sau roze.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub