Cum să eviți escrocheriile imobiliare. 3 sfaturi de bază de la compania Top Imobil

În ultimul timp, din păcate, escrocheriile imobiliare au devenit un subiect tot mai actual de știri. Ați auzit cu siguranță despre așa-zisele “construcţii îngheţate din motiv că dezvoltatorii ar fi falimentat pe neașteptate, despre afaceri cu mansarde construite ilegal, despre vânzarea ilicită a spaţiilor locative prin internet, privatizarea ilegală şi nedocumentată a terenurilor și chiar despre deposedări de apartamente.

Cum să eviți escrocheriile imobiliare. 3 sfaturi de bază de la compania Top Imobil
(Foto: poză simbol)

Cum pot fi evitate aceste situații neplăcute și cum trebuie de procedat în cazul în care vă decideți la o investiție imobiliară, am întrebat de compania Top Imobil.

1. Care ar fi modalitatea de a evita escrocheriile din domeniul imobiliar?  

Cel mai important, simplu și sigur pas este de a verifica bunul imobiliar la Cadastru. Dar pentru aceasta, clientul fie trebuie să meargă la notar, fie să se adreseze unui agent imobiliar. Avantajele agentului imobiliar sunt evidente. Cumpărătorul este asigurat din prima sursă că nu va investi în zadar, nu va da un avans cu risc și va evita escrocheriile.

De aceea, cel mai sigur mod de a nu fi victima escrocilor în domeniul imobiliar este ca persoanele care vor să cumpere un imobil să se adreseze agenților imobiliari autorizați. Asta pentru că ei au acces la Registrul bunurilor imobiliare, la Cadastru, alte baze de date oficiale și pot verifica dacă imobilul este sau nu gajat, verifică autenticitatea companiei de construcții, și alte detalii importante.

2. Deseori se întâmplă că multe companii de construcții încep ridicarea unui complex locativ, iau banii de la cumpărători, apoi, brusc, pretind că au falimentat, iar oamenii rămân și fără bani, și fără casă. Cum am putea evita astfel de situații și în ce moment ar trebui să ne retragem banii investiți pentru a nu cădea pradă unei escrocherii?

Da, într-adevăr, astăzi, din păcate, piața imobiliară abundă în companii care pretind a oferi apartamente, dar, de fapt, sunt adevărate pericole pentru consumatorii neinformați. În astfel de cazuri, agentul imobiliar este mai mult decât binevenit, pentru că el verifică proiectul locativ din mai multe puncte de vedere. Agenții au acces la surse veridice privind activitatea oricărei companii de construcții din țară, cunosc background-ul acestora, dacă sunt în proces de judecată sau nu. De asemenea, ei știu ce proiecte are compania respectivă, care au fost duse până la capăt, și care nu. Astfel, agenții pot recomanda clienților companii de construcții sigure, unde aceștia să-și investească banii și să obțină apartamentul mult dorit în termenii scontați, fără a fi în pierdere. Sunt persoane care știu că vor un apartament, dar nu știu exact ce fel de locuință au nevoie, în ce zonă, ce infrastructură să fie prin apropiere, etc. Abia după ce cumpără apartamentul, își dau seama că multe le lipsesc. Agenții imobiliari însă, sunt practic acea garanție că astfel de neplăceri nu vor surveni. Ei vin cu recomandări atât privind infrastructura regiunii, cât și despre materialele de construcții utilizate în construcția blocului locativ și care dintre acestea sunt mai avantajoase pentru confortul ulterior în propria locuință. Consumatorii n-ar trebui să se gândească în ce moment să-și retragă banii, dar să se adreseze agenților până a investi acești bani și atunci vor fi scutiți de foarte multe neplăceri, procese de judecată și dureri de cap. Iarăși, precizez, cumpărătorul nu pierde absolut nimic. El achită exact aceeași bani precum ar achita în cazul în care încearcă singur să-și procure apartament. Diferența e că în al doilea caz riscul este major, pentru că ar putea rămâne și fără casă, și fără bani.

3. În cazul apelării la creditare, prin ce este asigurat clientul că beneficiază de cea mai bună rată şi nu e stors de bani prin intermediul ratelor anuale?

În cazul creditelor, riscul cel mare este pierderea apartamentul, în cazul în care nu sunt achitate ratele contractuale. Dar dobânda, rata la credit, dacă este sau nu flotantă, tot ce ține de partea financiară a creditului se stabilește la bancă. Agenții imobiliari pot recomanda clientului banca la care să meargă sau unele companii de construcții care oferă creditare avantajoasă și care sunt sigure. În cazul tranzacțiilor mai importante și care implică sume mai mari de bani, la dispoziția clienților se oferă serviciile de securitate din partea agențiilor de securitate pentru asigurarea transportării banilor și veridicitatea acestora.

Cel mai important este ca oamenii să nu se lase ademeniți de prețurile foarte mici, pentru că acolo este evident că ceva nu e bine. Investiția într-un apartament este mare și trebuie tratată ca atare. Noi vă așteptăm pentru a vă oferi cele mai bune recomandări să vă procurați apartamentul în care să vă simțiți acasă!

Un lucru important pentru fiecare dintre noi este economisirea timpului si a banilor. Înn acest context compania noastră le poate oferi clienților prețuri avantajoase la procurarea materialelor de construcții si livrare operativa. Grație conlucrării productive cu cei mai mari importatori și producători de materiale de construcții din țară, potențialii clienți pot beneficia de reduceri până la 20%.
 
Compania Top Imobil
0677.222.00
 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub