Cum afli dacă ești spionat: Această aplicație te scapă de griji

Dacă te întrebi cum afli dacă ești spionat, răspunsul vine de la Edward Snowden, fostul colaborator NSA. El a stârnit o adevărată revoluție când a arătat că agenția spiona oameni pe internet. SnoopSnitch este o aplicație pentru cei care își fac griji, notează playtech.ro.

Cum afli dacă ești spionat: Această aplicație te scapă de griji
(Foto: playtech.ro)

Dezvăluirile lui Snowden au dus la o isterie în masă în ceea ce privește protecția datelor personale. De la giganți ca Facebook și Yahoo la dezvoltatorii de aplicații și producătorii de hardware, toți au fost prinși în mijlocul evenimentelor. De asemenea, s-au îngrămădit să ofere uneltele necesare protejării informațiilor utilizatorilor. Așa ajungem la discuția: cum afli dacă ești spionat?

Potrivit sursei citate, cei de la compania germană Security Research Labs au dezvoltat aplicația SnoopSnitch pentru Android ca să vezi când ești spionat. Spre deosebire de alte programe apărute după dezvăluirile despre NSA, SnoopSnitch nu maschează traficul de pe mobil și nu încearcă să blocheze atacurile hackerilor.

Aplicația SnoopSnitch îi avertizează pe utilizatori în cazul în care un hacker sau un angajat al vreunei agenții de securitate încearcă să le intercepteze apelurile sau traficul de date. Practic, poate detecta dacă cineva folosește sisteme de tip International Mobile Subscriber Identity (IMSI) sau vulnerabilități ale sistemului Android ca să spioneze un dispozitiv.

Pub

Sistemele IMSI, cunoscute și sub numele de „stingray” (trad. – pisică de mare), sunt foarte folosite de către hackeri sau agențiile guvernamentale pentru a spiona. Le permit să asculte apeluri private, să citească SMS-uri sau să localizeze utilizatorii, folosindu-se turnurile de semnal GSM.

Noua aplicație colectează și analizează datele radio pentru a-i avertiza pe utilizatori în cazul în care conexiunea nu este sigură. Din păcate, nu toată lumea își va putea instala aplicația.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub