CSJ a restituit cererea lui Andrei Năstase privind revizuirea deciziei emise de magistrați

Cererea de revizuire adresată la Curtea Supremă de Justiție de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase pe motiv că în dosarul electoral ar fi apărut circumstanțe noi, a fost restituită. 

CSJ a restituit cererea lui Andrei Năstase privind revizuirea deciziei emise de magistrați
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit formațiunii, cererea de revizuire a fost înaintată din motiv că în cadrul judecării cauzei privind invalidarea alegerilor locale noi, a fost încălcată procedura civilă. 

„În cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor locale noi au fost comise multiple încălcări ale procedurii civile. Printre acestea, s-a depistat că la judecarea cererii noastre de recuzare a completului Druță, Gafton și Burduh a participat un judecător care nu mai era în drept să dețină calitatea de magistrat, dat fiind atingerea plafonului limită de activitate de 65 de ani. În pofida acestui fapt, judecătoarea Oprea Iuliana activează până în prezent și a judecat atât cererea noastră de recuzare, cât și alte cauze. Temeiul dat reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători compromiși, având în vedere că despre aceasta am aflat ulterior. Mai mult, acest lucru conduce la invalidarea și a încheierii Curții Supreme de Justiție prin care recursul nostru a fost declarat inadmisibil”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

Pub

Din completul de judecată au făcut parte Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh, magistrații care au  menținut decizia de invalidare a alegerilor locale noi din capitală.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub