Corman: Avem opoziţie şi pe stânga, şi pe dreapta

Președintele Parlamentului, Igor Corman susține că Mihai Ghimpu este un lider în afara coaliției de guvernare, iar în acest fel s-au creat două opoziții: de stânga și dreapta. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, notează UNIMEDIA.
 Corman: Avem opoziţie şi pe stânga, şi pe dreapta
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Domnul Ghimpu, din start, când au început aceste negocieri privind crearea majorităţii parlamentare, s-a autoexclus din acest exerciţiu. Poate că o anumită influenţă au şi procesele care nu sunt deloc simple, în cadrul Partidului Liberal. Ei nu au participat nici la alegerea preşedintelui Parlamentului, nu au votat pentru guvern, deci, primele semne sunt că ei se poziţionează oricum altfel. Dar eu sper că, atunci când va veni vorba despre proiecte importante pentru ţară, mai ales, cele de relevanţă europeană, atunci toţi deputaţii care optează pentru această direcţie strategică de dezvoltare a ţării să fie constructivi şi să sprijine astfel de proiecte de legi”, a subliniat Corman. 

În context, sursa a menționat că vor susține proiectele de legi care sunt înaintate de opoziţie, în cazul în care acestea vor fi bune.

„Interesul nostru este ca acest angajament politic să aibă şi o bază juridică, să existe un mecanism şi din punct de vedere juridic, astfel încât, într-adevăr, să nu mai ajungem în astfel de crize politice. Deci aceste două lucruri foarte importante: menţinerea, ieşirea şi ce se întâmplă mai apoi cu coaliţia şi al doilea lucru: relaţia cu opoziţia. Sunt două momente foarte importante. Cred că şi pentru viitorul ţării este un proiect important. Cred că, în viitorul apropiat, nu vom mai avea guvernări monocolore. Este, pe de o parte, bine pentru dezvoltarea democratică a ţării. Dar, pe de altă parte, apar şi anumite riscuri”, a conchis sursa.

UNIMEDIA amintește că, pe 30 mai, deputatul Partidului Democrat, Igor Corman, a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului. Pentru candidatura sa au votat 58 de deputați din cei 89 care au participat la procedura de vot. Fostul președinte al Parlamentului, Marian Lupu, a fost revocat din funcție în data de 25 aprilie 2013. Între timp, o parte din atribuțiile speakerului au fost exercitate de către vicepreședintele Liliana Palihovici.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub