Constantin Codreanu solicită retragerea cetățeniei României deputaților PSRM: „Socialiștii antiromâni de la Chișinău trebuie să rămână fără cetățenia română”

Deputatul din Parlamentul României, Constantin Codreanu, a solicitat ministrului Justiției, Tudorel Toader, și ministrului Afacerilor Externe, Teodor-Viorel Meleșcanu, prezentarea de informații privind depunerea sau nedepunerea cererilor de renunțare la cetățenia română de către deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor din Moldova.

Constantin Codreanu solicită retragerea cetățeniei României deputaților PSRM: „Socialiștii antiromâni de la Chișinău trebuie să rămână fără cetățenia română”
(Foto: UNIMEDIA)

În scrisoarea trimisă celor doi miniștri, Codreanu scrie: „Un sfert din numărul deputaților în Parlamentul Republicii Moldova aleși pe listele PSRM, printre care Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi, au recunoscut public, fiind sesizați de presă, că dețin cetățenia română, pe care au obținut-o prin redobândire, conform legii în vigoare, după ce au depus oficial, dar ipocrit, următorul jurământ: „Jur să fiu devotat patriei și poporului român, să apăr drepturile și interesele naționale, să respect Constituția și legile României””.

În același timp, deputații socialiști au declarat public că vor depune cereri oficiale de renunțare la cetățenia română.

Pub

Constantin Codreanu mai arată în scrisoarea sa că: „pentru înregistrarea cererii de renunțare la cetățenia română se percepe un tarif consular de 605 euro sau echivalentul în moneda locală (circa 12.300 MDL). Totodată, pentru renunțarea la cetățenia română, persoanele interesate trebuie să prezinte un șir de documente”.

Potrivit lui, cei 6 deputați socialiști (din 24 aleși) au promovat constant și promovează fățiș o linie ideologică antiromânească, repudiind deținerea cetățeniei române, obținută prin redobândire, de către cetățeni ai Republicii Moldova și dedându-se unor declarații publice sau gesturi românofobe. În aceste condiții, este clar că acești 6 deputați socialiști nu sunt devotații patriei și poporului român și nu apără drepturile și interesele naționale, încălcând jurământul depus.

În scrisoarea sa, deputatul de la București solicită miniștrilor: 

  1. Dacă cetățenii profitori și sperjuri Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi au depus sau nu la Autoritatea Națională pentru Cetățenie sau la oficiile consulare ale României cereri de renunțare la cetățenia română.
  2. În cazul în care asemenea cereri au fost depuse, care este stadiului examinării lor în fiecare caz aparte, conform procedurilor stabilite de legile României.
  3. Consideră sau nu Ministerul Justiției necesară completarea legislației în vigoare cu prevederi despre sancțiunile aplicabile cazurilor de sperjur la dobândirea cetățeniei române sau asimilarea cazurilor de sperjur dovedit cu prezentarea de informații premeditat false (mijloc fraudulos)?”

Menționăm că deputații cu cetățenie română din PSRM se declară cu toată inima moldoveni, iar cetățenia statului vecin au luat-o pentru a beneficia de pe urma acesteia.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub