Conservatoarea cipriotă Stella Kyriakides este noul președinte al Consiliului Europei

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a ales-o ieri pe conservatoarea cipriotă Stella Kyriakides în funcția de președinte al acestei organizații paneuropene, informează agenția de presă dpa.

Conservatoarea cipriotă Stella Kyriakides este noul președinte al Consiliului Europei
(Foto: YouTube)

Kyriakides îi succede la președinția Consiliului Europei conservatorului spaniol Pedro Agramut, care a demisionat vineri, cu trei zile înainte ca Adunarea Parlamentară să dezbată o moțiune pentru destituirea lui.

Agramunt a stârnit iritarea membrilor Consiliului Europei după ce a avut o întrevedere cu președintele sirian Bashar al-Assad în timpul unei vizite efectuate în martie în Siria.

Pub

Oponenții săi l-au acuzat de asemenea că a amânat investigațiile pe marginea acuzațiilor conform cărora membri ai Adunării Parlamentare ar fi primit bani de la Azerbaidjan pentru a vota împotriva unor rapoarte critice.

Consiliul Europei, care este o organizație mult mai mare și separată de Uniunea Europeană (UE), reunind 47 de state membre, se ocupă în special de promovarea drepturilor omului și statului de drept.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub