Condițiile în care Partidul Liberal ar face o coaliție cu PLDM și PD

După ce acum două zile PLDM și PD au anunțat că își asumă guvernarea prin formarea unei coaliții minoritare, astăzi, 25 ianuarie, Partidul Liberal s-a reunit în ședința consiliului republican.

Liderul liberal menționează că partidul său nu va face coaliție cu PLDM și PD, decât dacă vor fi respectate propunerile la care s-a ajuns în prezența partidelor europene, transmite UNIMEDIA cu referire la inprofunzime.md.

Foto: UNIMEDIA

„PL poate reveni la discuții doar în cazul în care aceste două partide renunță la acordul semnat între ei și acceptă continuarea discuțiilor între PLDM, PD și PL, noi nu vom adera la o coaliție susținută tacit de PCRM”, a afirmat acesta.

Liberalii mai afirmă că nu vor vota un guvern în frunte cu Iurie Leancă.

„Despre votare nici nu poate fi vorba, pentru că un guvern îl votezi când ești la guvernare, noi am fost excluși de la guvernare. Să vedem cu ce candidatură va veni președintele, domnul Leancă sau... asta se spune ca să se spună: noi am vrut Leancă, dar n-avem voturi și să apară candidatura de care v-am spus”, a precizat acesta.

Totodată, Mihai Ghimpu anunță că Partidul Liberal va intra în opoziție.

„Atunci cand nu ești la guvernare, ești în opoziție. Ei ne-au trecut în opozitie. Noi o să vedem calitatea proiectelor, o să vedem ce proiecte, dacă doar vor mima reformele, atunci noi nu vom vota”, mai spune Ghimpu.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.