Citește toate știrile la acest subiect

Concurs pentru profesorii titulari în drept de la CSM

Numirea profesorilor titulari în drept de la CSM ar putea avea loc în baza unui concurs. Un proiect de lege în acest sens a fost îngregistrat la Parlament de către mai mulți deputați din Coaliția de guvernare. Concursul va fi organizat de Comisia Juridică, Numiri și Imunități a Parlamentului, notează UNIMEDIA.

Reacția vine ca urmare a apelurilor mai multor organizații non-guvernamentale care
au expediat în adresa președintelui Parlamentului și fracțiunilor parlamentare solicitări cu privire la organizarea unui concurs public pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rândul profesorilor de drept titulari.

 

Concurs pentru profesorii titulari în drept de la CSM
Sediul CSM (jurnal.md)

Societatea civilă a cerut crearea unei Comisii speciale de organizare și desfășurare a concursului, însă legislatorii au convenit ca selectarea candidaților să se facă la Comisia Juridică, Numiri și Imunități a Parlamentului.

UNIMEDIA amintește că la 27 noiembrie 2013 expiră mandatul profesorilor universitari aleși în calitate de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Potrivit legislației, Parlamentul urmează să aleagă trei membri din rândul profesorilor de drept titulari. Legislaţia însă nu descrie procedura de alegere a membrilor CSM de către Parlament.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub