Concluzia Procuraturii: Procurorul din Ungheni, care a obţinut, de la stat, prin judecată, un apartament de serviciu, nu a încălcat legislaţia

Ion Steclari, procurorul Procuraturii Ungheni, despre care ZdG a scris în decembrie 2017 că se pregăteşte să se mute într-o casă nouă, de milioane, înregistrată pe un teren care aparţine tatălui său, la câţiva ani după ce a obţinut, de la stat, prin judecată, un apartament de serviciu, nu a încălcat legislaţia. Printr-un răspuns oferit în scris, Victor Ababii, inspectorul-şef din cadrul Inspecţiei Procurorilor, a declarat pentru Ziarul de Gardă, că Procuratura Generală s-a autosesizat în urma articolului, doar că „nu au fost obţinute date care ar pune la îndoială integritatea profesională a procurorului”.

Concluzia Procuraturii: Procurorul din Ungheni, care a obţinut, de la stat, prin judecată, un apartament de serviciu, nu a încălcat legislaţia
(Foto: zdg.md)

La 14 decembrie 2017, ZdG a scris că Ion Steclari, procuror la Procuratura Ungheni, se pregăteşte să treacă în casă nouă, un imobil de milioane, construit, recent, în localitatea de reşedinţă. Familia acestuia a ridicat luxosul imobil în timp ce procurorul se judeca cu un pensionar pentru un apartament modest, pe care acuzatorul de stat l-a revendicat în virtutea funcţiei pe care o ocupă. În decembrie 2016, Judecătoria Ungheni a decis ca bărbatul să fie obligat să elibereze încăperea.

Ceva mai devreme, locuinţa a fost divizată şi înregistrată la Cadastru pe numele procurorului Ion Steclari şi al colegului său, Anatolie Gârbu. Ulterior, aceasta a fost scoasă la vânzare la preţ de 21 de mii de euro, dar nu a fost vândută, apartamentul fiind divizat şi înregistrat pe numele celor doi procurori. Casa în care, în curând, va trece cu traiul procurorul, cu două niveluri, înconjurată de construcţii accesorii şi cu un gard din lemn, nu este încă înregistrată la Cadastru, deşi este finalizată în exterior. Terenul pe care se înalţă casa este însă înregistrat pe numele lui Gheorghe Steclari, tatăl procurorului, fiind achiziţionat în 2012.

Pub

Acesta are 61 de ani, este profesor de muzică şi locuieşte, de facto, în Nişcani, Călăraşi. Oamenii care ne-au sesizat, dar şi vecinii din zonă, afirmă că imobilul este pregătit pentru procurorul Ion Steclari, cel care s-a ocupat de construcţie şi care ar urma să locuiască în ea în scurt timp.

„În cadrul controlului nu au fost obţinute date care ar pune la îndoială integritatea profesională a procurorului Procuraturii Ungheni, Ion Steclari, vizat în articol”, ne anunţă Inspecţia Procurorilor. „Imobilul de lux de milioane” menţionat în articol aparţine părinţilor procurorului Steclari, Raisa şi Gheorghe Steclari, care au procurat terenul amplasat în or. Ungheni, str. T. Arghezi, în 2012, la preţ de 127 mii de lei. Conform proiectului, imobilul are dimensiuni 7×8 metri, este de un nivel şi cu mansardă. Pentru construcţia casei, soţii Steclari au contractat credite, inclusiv 2 credite şi din băncile din Italia în sumă de 8 mii şi, respectiv, 5 mii de euro. Deoarece Gheorghe Steclari locuieşte în casa moştenită de la părinţi în satul Nişcani, Călăraşi, şi lucrează în or. Călăraşi, iar Raisa Steclari, din 2004, lucrează în Italia, Ion Steclari, având procură de la Gheorghe Steclari, are grijă de imobil, fapt demonstrat prin actele verificate de Inspecţia Procurorilor”, se menţionează în răspunsul oferit de Procuratura Generală (PG).

Continuare citiți aici.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub