Comuniștii s-au adresat din nou la Curtea Constituțională

Partidul Comuniștilor contestă la Curtea Constituțională acordul privind cooperarea în domeniul militar între Moldova și România. Despre acesta a anunțat deputatul PCRM Artur Reșetnicov pe pagina sa de Facebook, transmite UNIMEDIA.
Comuniștii s-au adresat din nou la Curtea Constituțională
Curtea Constituțională (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Acest acord vine în contradicţie cu Constituția noastră, deoarece a fost aprobat cu mai puțin de o jumătate din voturile deputaților. Și cel mai important este că el contravine statutului de neutralitate al Republicii Moldova”, precizează Reșetnicov.

Secretar executiv al PCRM Iurie Muntean a declarat pentru Interfax.az că aprobarea acordului menționat „este o crimă contra statalității RM”. „În Constituția se spune că Moldova are statutul de stat neutru. Cu toate acestea, guvernanții din țară sunt gata, sub orice pretext, pentru o perioadă nelimitată de timp și cu obiective neclare, să dea voie militarilor români să intervină pe teritoriul R. Moldova. Aceasta nu se va întâmpla”, a spus Muntean.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar la finele lunii iunie. Legea a fost adoptată cu votul a 51 de deputați din majoritatea parlamentară. Actul stabilește cadrul legal necesar cooperării între guvernele ambelor state, își propune intensificarea colaborării în domeniile neacoperite în Acordul interministerial existent, care sunt importante pentru dezvoltarea și construcția forțelor Armate Naționale.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub