Comitetul Olimpic Internațional: Rusia, înlăturată de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018

Echipa Federației Ruse a fost înlăturată de la participarea la Jocurile Oimpice de iarnă din 2018, care vor avea loc în orașul sud-coreean Pyeongchang, transmite Comitetul Olimpic Internațional, citat de tvrain.ru.

Sportivii ruși "curați" vor putea fi admiși la jocuri, dar vor fi nevoiți să participe sub un steag neutru. 

Comitetul Olimpic Internațional: Rusia, înlăturată de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018
(Foto: cnn.com)

Decizia a fost luată în baza rapoartelor a două comisii. Prima a ajuns la concluzia că în anul 2014, în timpul Olimpiadei din Sochi, Rusia "manipula sistematic cu regulile de anti-dopaj. Acest lucru se întâmpla la diverse niveluri administrative, juridice și contractuale", transmite tvrain.ru.

Mai mult, a fost luată decizia de a-l înlătura pe viață de la Jocurile Olimpice pe ministrul rus de sport, Vitalii Mutko, dar și de a-l demite din Comitetul Olimpic Internațional pe președintele Comitetului Olimpic al Rusiei, Alexandr Jukov.

Pub

Comitetul Olimpic al Rusiei va fi nevoit să introducă 15 milioane de dolari pentru dezvoltarea sistemului internațional de anti-dopaj.

Agențiile media de stat au declarat că nu vor transmite Jocurile Olimpice, în cazul în care Rusia nu va fi admisă.

Vladimir Putin spunea în noiembrie că această acuzație adusă sportivilor ruși ar fi legată de alegerile prezidențiale din Rusia din 2018.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub