Cofetărie nouă, deschisă la Universitatea Tehnică: spațiu de recreare, dar și de practică pentru studenții de la Facultatea Tehnologia Alimentelor

O nouă cafenea a fost deschisă în campusul academic Rîșcani al Universității Tehnice din Moldova. Cofetăria modernă a fost inaugurată în cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor.

Cofetărie nouă, deschisă la Universitatea Tehnică: spațiu de recreare, dar și de practică pentru studenții de la Facultatea Tehnologia Alimentelor
(Foto: utm.md)

Meniul, care deja conține un asortiment variat de patiserie, va fi dezvoltat în continuare cu ajutorul studenților, mai spun administratorii.

Cafeneaua este dotată cu echipamente multifuncționale și mobilier modern și comod, scrie site-ul universității. Spațiul va fi utilizat pentru recreare, dar și practică de către studenții facultății, unde vor învăța să creeze un meniu variat de delicii.

Pub

„E o atmosferă unică aici, un loc ideal pentru întâlniri cu prietenii. Sper să ne bucurăm și de un Wi-Fi rapid, pentru a lucra cu inspirație asupra diferitor lucrări și proiecte. Cu siguranță, acum pauzele între cursuri vor trebui să fie mai lungi”, consideră Victoria Popușoi, studentă în anul II.

„Sper că studenţii vor îndrăgi acest local, unde vor avea ocazia să savureze o cafea bună, dar şi să-și dea întâlniri pentru dezbateri creative sau pur și simplu să se pregătească de cursuri”, a menţionat decanul Facultăţii, Vladislav Reșitca.

„Acum un an domnul decan a venit cu ideea de a renova acest spaţiu. Ne gândeam atunci cum am putea cu fondurile noastre modeste să schimbăm abordarea reparaţiei, să facem un local modern, pentru a le oferi studenţilor un spaţiu adecvat pentru recreere, dar și pentru o ambianță creativă. E și firesc să fi făcut primul pas la această facultate, pentru că aici pregătim viitori cofetari, bucătari, care trebuie să cunoască din facultate că din ingredientele unui produs savuros fac parte şi ambianţa în care acesta a fost creat”, a menţionat rectorul UTM, Viorel Bostan.

Cofetăria, care se află pe strada Studenţilor, 9/9, blocul de studii nr. 5, etajul 2, este deschisă de luni până vineri, între orele 9.00-16.00.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub