Codul roşu de intervenţie instituit la Iaşi după ce un apel la 112 a anunţat prăbuşirea unui avion

Codul roşu de intervenţie instituit la Iaşi după ce un apel la 112 a anunţat prăbuşirea unui avion a fost ridicat după două ore şi jumătate, existând posibilitatea ca autorul apelului să fi fost indus în eroare de luinile de semnalizare ale unei aeronave, scrie news.ro.

Codul roşu de intervenţie instituit la Iaşi după ce un apel la 112 a anunţat prăbuşirea unui avion
(Foto: news.ro)

Mai multe echipaje ISU, dar şi ambulanţe SMURD au fost trimise în zona localităţilor Prisecani-Osoi, la aproximativ 20 de kilometri de Iaşi, în urma apelului prin care se anunţa prăbuşirea unui avion. Serviciile de urgenţă au căutat aparatul care se presupunea că s-a prăbuşit, deşi autorităţile în domeniul aviaţiei au susţinut că nu deţin informaţii privind un astfel de incident. Bărbatul care a sunat la 112 le-a indicat poliţiştilor inclusiv zona în care a văzut aparatul.

Poliţia de Frontieră Iaşi a luat legătura cu omologii din Republica Moldova, pentru că distanţă faţă de graniţă nu este mare.

Autorităţile ieşene afirmă că au luat  legătura şi cu Romatsa, care nu confirmă prăbuşirea unui avion, scrie news.ro.
 
Poliţiştii s-au deplasat totuşi la domiciliul celui care a sunat la 112, bărbatul indicându-le zona în care a obervat avionul în flăcări.
 
Apelul la 112 a fost primit la ora 22.45, iar imediat autorităţile au intrat în alertă. Mai multe echipaje de pompieri, dar şi ambulanţe SMURD au fost trimise în zonă, însă la o oră de la primirea apelului, încă nu se confirmase că s-ar fi produs un accident aviatic.

Pub

Purtătorul de cuvânt ISU Iaşi, Silvia Bolohan, a declarat pentru News.ro că se fac căutări pe câmp, fiind mobilizate forţe importante în operaţiune.

Angajaţii ISU au fost chemaţi de acasă pentru a pleca în misiune. Reprezentanţii ISU au luat legătura şi cu şefii aeroportului ieşean, însă nu a fost semnalată dispariţia de pe radar a vreunei aeronave, scrie news.ro.

Prefectul de Iaşi Marian Şerbescu a declarat că persoana care a sunat la 112 a spus că a văzut un avion in flăcări, la distanţă mare de locul în care se află.

Prefectul a precizat că imediat după primirea apelului s-a declanşat cod roşu de intervenţie.

Codul roşu de intervenţie a încetat, după mai bine de două ore şi jumătate de căutări ale echipajelor ISU

"Au rămas în zonă totuşi forţe de ordine, însă o parte din echipaje au fost retrase. Se fac cercetări în continuare, dar e puţin probabil să se fi produs un accident aviatic", a spus prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu, scrie news.ro.

Autorităţile susţin că este posibil ca bărbatul care a sunat la 112 pentru a anunţa un avion în flăcări să fi fost indus în eroare de luminile de semnalizare pe timp de noapte ale unei aeronave ce urma să aterizeze pe aeroportul din Iaşi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub