Citroen va introduce o cutie de viteze automată cu șase trepte pentru modelul DS3

Citroen va oferi o nouă transmisie automată nouă pentru modelul DS3 facelift. Noua cutie de viteze automată are șase trepte și va fi asociată cu motorizarea turbo cu trei cilindri PureTech 110, scrie automarket.ro.

Citroen va introduce o cutie de viteze automată cu șase trepte pentru modelul DS3
(Foto: automarket.ro)

Citroen a anunțat oficial că va oferi o nouă transmisie automată pentru modelul de clasă mică DS3. Această nouă unitate va purta denumirea de EAT6 și va avea șase trepte. Noua cutie automată este disponibilă pentru versiunea faceliftată a modelului Citroen DS3, dar doar împreuncă cu noul motor PureTech 110. Aceasta este cel nou propulsor oferit pentru modelul DS3, are trei cilindri, o capacitate cilindrică de 1.2 litri, sistem turbo și oferă 110 cai putere.

Noua cutie de viteze automată promite schimbarea treptelor cu o eficență crescută, schimbarea fiind cu 40% mai rapidă față de o transmisie manuală. Citroen mai spune că modelul DS3 echipat cu motorul turbo 1.2 de 110 CP și cutia automată cu șase trepte va avea o medie de consum de 4.7 litri/100 km pentru versiunea hatchback și 4.9 litri/100 km pentru versiunea decapotabilă. Emisiile de bioxid de carbon vor fi de 108 grame/ km, respectiv 112 grame/km.

Pub

Modelul DS3 PureTech110 EAT6 va putea fi comandat începând cu luna iunie, inițial pentru piața din Franța și apoi și pentru restul Europei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub