Circa trei miliarde de lei pe an ne costă corupția din achizițiile publice

Economiştii de la Expert-Grup au făcut un calcul monetar al costurilor corupţiei în achizițiile publice, care este direct proporțional cu valoarea și volumul de achiziții totale în țară, transmite mold-street.com.

Circa trei miliarde de lei pe an ne costă corupția din achizițiile publice
(Foto: epochtimes-romania.com)

La nivel internațional, se consideră că costurile de corupție în achizițiile publice variază între 20 şi 25% din suma totală de procurări publice. Acest procentaj variază de la țară la țară, putând fi cu mult mai mare în țările cu un clasament jos în acest domeniu, precum Republica Moldova și astfel fiind mai rezonabil de aplicat cota de 25%", susţine într-un studiu, economistul Iurie Morcotîlo de la centrul Expert-Grup.

În cazul Republicii Moldova însă estimarea costurilor corupției în achizițiile publice este îngreunată de faptul că nu sunt date statistice pe toate achizițiile publice.

Pub

"Autoritatea care publică aceste date este Agenția Achiziții Publice, dar ea compilează statistica doar pentru procedurile competitive de achiziții publice și nu pentru contractele de valoare mică. De fapt, la momentul actual în Republica Moldova nu se cunoaște cu precizie care este volumul real de achiziții publice", afirmă expertul.

"În baza datelor disponibile și aplicând procentul mediu al costului de corupție în achiziții de 25% se poate de estimat că în anul 2015 acest cost a variat de la 1,6 miliarde la 3 miliarde lei, ceea ce constituie 1,3% și respectiv 2,5% din PIB. Aceste costuri de corupție în achizițiile publice sunt doar cele monetare și se datorează, în cea mai mare parte, costurilor ridicate de achiziții din cauza favorizării unor companii și lipsei de concurență în cadrul procedurilor de achiziții.

Potrivit expertului, printre principalele consecințe și impacturi negative ale corupției în acest domeniu pot fi menționate:

• Costuri financiare pe termen lung pentru bugetul public.

Pierderile bugetului din cauza corupției în achizițiile publice nu se reduc la prețul umflat a unor lucrări, dar și la alocări mai mari pentru întreținerea lor ulterioară. Aceste sume pentru întreținere sunt necesare, deoarece din cauza corupției lucrările recepționate de către autoritățile publice pot să fie de proastă calitate. Un caz elocvent, fiind construcția străzii Alecu Russo din mun. Chișinău, care a început să se deterioreze curând după ce a fost dată în exploatare;

• Impact negativ asupra sănătății și securității populației. 

Corupția în achiziții publice poate să ducă la faptul că autoritățile publice vor procura produse necalitative, inclusiv și a celor destinate consumului direct al populației. Aceste produse necalitative pot să fie alimentele pentru copiii din grădinițe și școli, precum și medicamente pentru pacienții din spitalele publice și pot duce la consecințe negative pentru sănătate consumatorilor. Drept exemplu, în anul 2016 au fost depistate că câteva companii private, care participau în licitațiile din mun. Chișinău privind achiziționarea produselor alimentare pentru grădinițe și școli, livrau produse necalitative și cu termenul expirat. Aceste companii câștigau licitațiile cu ajutorul și cu implicarea funcționarilor din autoritățile publice responsabile de acest domeniu. 

• Impact negativ asupra competiției. Practicile de corupție devin cunoscute cu timpul mediului de afaceri, ceea ce îi descurajează pe mulți de a participa la achizițiile publice. Bariera de corupție afectează în primul rând companiile mici și mijlocii, care au nevoie de experiență și resurse financiare pentru a crește în continuare. Această inhibare afectează negativ numărul locurilor de muncă create, investițiile în inovare și perspectivele de creștere a companiilor care nu au acces direct la funcționarii publici și resursele bugetare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub