Cine este Victoria Iftodi, cea care îi va lua locul lui Alexandru Tănase la Ministerul Justiției

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat în cadrul unui briefing că Victoria Iftodi va fi viitoarea ministră al Justiției. Întâmplător sau nu, dar dânsa pentru a doua oară îl înlocuiește pe Alexandru Tănase. În mai 2017, Iftodi a fost desemnată în funcția de judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova, de asemenea, în locul lui Alexandru Tănase.

Cine este Victoria Iftodi, cea care îi va lua locul lui Alexandru Tănase la Ministerul Justiției
(Foto: point.md)

Iftodi a fost numită la 28 decembrie 2016 reprezentanta Guvernului în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Victoria Iftodi, în vârstă de 49 de ani a ocupat din anul 2003 deține postul de viceministru și apoi primvice-ministru al justiției. La data de 8 iulie 2004, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, a fost numită în postul de ministru al Justiției, funcție pe care a exercitat-o până la 20 septembrie 2006.

Pub

În aceeași zi în care a fost decretată din funcție, Iftodi a fost numită Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Franța. În anul 2009 aceasta a fost rechemată în țară.

Victoria Iftodi este originară din satul Lalova, raionul Rezina și absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova. 

UNIMEDIA amintește că Alexandru Tănase și-a anunțat la 11 martie demisia din funcția de ministru al Justiției.

Decizia vine la o zi după ce în presă au apărut interceptări telefonice în care Alexandru Tănase, pe atunci președintele Curții Constituționale, discuta cu Veaceslav Platon despre jaful bancar.

Alexandru Tănase a fost numit în funcția de ministru al Justiției în luna ianuarie curent, după reformarea Guvernului.

Anterior, Tănase a deținut funcția de ministru al Justiției între septembrie 2009 și mai 2011. Acesta este membru al Comisiei de la Veneţia din iunie 2017. El şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Curţii Constituţionale în mai 2017, unde a activat din 2011, când a renunţat la funcţia de ministru al Justiţiei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub