Cine este Victor Munteanu, noul avocat al lui Vlad Filat. A activat în instituții europene pentru drepturile omului

Fostul premier Vlad Filat, condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă, are un nou avocat. Filat a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook că Victor Munteanu îi va reprezenta interesele la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). 

Cine este Victor Munteanu, noul avocat al lui Vlad Filat. A activat în instituții europene pentru drepturile omului
(Foto: Facebook)

„Urmare a postării de către ex-deputatul în Parlament și ex-prim ministrul Republicii Moldova, dl Vlad Filat, a mesajului public privind încheierea contractului de asistență juridică cu subsemnatul, confirm că voi reprezenta drepturile și interesele legale ale dlui Vlad Filat în plan extern și voi coordona activitatea echipei locale de avocați”, a scris ulterior Victor Munteanu. 

Avocatul în vârstă de 42 de ani are experiență în domeniul juridic și a activat în instituții europene pentru drepturile omului. Dânsul a activat timp de patru ani, în perioada 2005-2009, în cadrul secretariatului Curții Europene pentru Drepturile Omului; un an la Comitetul European pentru Prevenirea Torturii și alți patru ani, a activat în calitate de consilier al Comisarului pentru drepturile omului al Consiliului Europei.

Pub

Menționăm că Vlad Filat a fost reprezentat în intanțele de judecată din republică de avocații Biroului Asociat de avocați „Popa & Asociații”. Ulterior Biroul Asociat de avocați „Popa & Asociații” a solicitat de la Vladimir Filat, prin intermediul instanțelor de judecată, încasarea a 1,3 milioane de euro, 100 de mii de USD și 230 de mii de lei. Mai târziu, Curtea de Apel Chișinău a respins cererea, astfel avocații ex-premierului nu și-au putut recupera datoriile.

UNIMEDIA aminteşte că Vlad Filat a fost condamnat la 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Filat pledează în continuare nevinovat.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub