Cine este noul pretor al sectorului Ciocana, după ce vineri Galina Bostan a fost eliberată iarăși din funcţie, la două luni de la restabilire

Sectorul Ciocana al capitalei are un nou pretor, după ce vineri Galina Bostan a fost eliberată iarăși din funcţie, la două luni de la restabilire. Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că aceasta a fost demisă din cauza numeroaselor plângeri de la locuitorii sectorului și ca urmare a raportului cu privire la situația cu gheretele, cât și alte încălcări ce au fost depistate.

„Doamna Bostan a fost demisă conform cadrului legal care prevede că pozițiile de pretori sunt de demnitate publică și primarul sunt persoanele de încredere în teritoriul conducerii Primăriei. Anterior, doamna pretor a fost demisă în calitate de funcționar public, de aceea este diferență. Eu, conform cadrului legal cu privire la funcția publică și statut, am transferat toți pretorii și vicepretorii pe poziție de demnitate publică. Astfel, toți sunt persoane de încredere la conducerea Primăriei”, a declarat Ruslan Codreanu.

Astfel, începând de astăzi, noul pretor al sectorului Ciocana este fostul secretar al preturii, Sinilga Școlnic.

UNIMEDIA amintește că primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a eliberat-o din funcţie pe pretorul sectorului Ciocana, Galina Bostan. Dispoziţia primarului general interimar a fost emisă astăzi, 10 august 2018.

Amintim că la 8 iunie curent, instanța de judecată a restabilit-o pe Galina Bostan în funcția de pretor al sectorului Ciocana al Capitalei, după ce în luna martie a fost demisă de Silvia Radu.

Funcționara a fost eliberată atunci din funcţie ca urmare a controlului efectuat în sector, în cadrul campaniei de curăţenie de primăvară „Facem curat lună”.

Pub