Chirtoacă vs Dodon: Cine face ordine în parcul „Valea Morilor”

Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, îl acuză de populism pe fostul său contracandidat, Igor Dodon. Asta după ce duminică, 3 februarie, socialistul a declarat că va lansa o campanie socială pentru colectarea fondurilor întru renovarea scărilor din parcul „Valea Morilor”, transmite UNIMEDIA.

Edilul Capitalei a amintit că lucrările de reamenajare a parcului și reabilitare a lacului au început încă din 2006 și că în acest sens municipalitatea a cheltuit deja 70 milioane de lei.
Chirtoacă vs Dodon: Cine face ordine în parcul „Valea Morilor”
Dodon și Chirtoacă (Colaj: UNIMEDIA)

„Mă întreb dacă mai este posibil să facem o reabilitare curentă a scărilor. Am văzut că au apărut mai multe inițiative, vorba ceea: „După război, mulți eroi”. Ani de zile i-a durut în cot pe toți de „Valea Morilor”, iar acum vor să strângă fonduri pentru scări. Nicio problemă, lasă să o facă dar, ar fi fost mai bine dacă de prin 2006 s-ar fi apucat de acumulări de fonduri”, a spus Chirtoacă în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Chișinău. Inițiativa lui Igor Dodon, în opinia liberalului, este doar „o acțiune politică populistă”.

Pentru acest an, municipalitatea a prevăzut bani pentru a proiecta drumul de acces către lac, cele două scări care coboară din str. A. Mateeevici, precum și pentru amenajarea plajei.

UNIMEDIA precizează că în jurul lacului a fost pus pavaj, gard de protecție și iluminat decorativ. În acest sens au fost alocate din bugetul Capitalei 46 milioane lei. Pe parcursul ultimilor ani, municipalitatea a cheltuit pentru reabilitarea zonei „Valea Morilor” circa 70 milioane lei.

Amintim că, în 2011, Dorin Chirtoacă și Igor Dodon au concurat pentru a obține șefia Capitalei.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub