Chirtoacă va cere un capitol aparte dedicat Chișinăului în viitorul acord de constituire a alianței de guvernare

De săptămâna viitoare, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă nu exclude că o să-și suspende activitatea timp de o lună pentru a participa în cadrul alegerilor parlamentare. Edilul Capitalei vrea să pregătească o agendă pentru Chișinău care să fie inclusă ca un capitol aparte în viitorul acord de constituire a alianței de guvernare. 
 
Decizia a fost anunțată de către Dorin Chirtoacă la finele ședinței săptămânale a Primăriei de Chișinău, relatează UNIMEDIA.
 
Chirtoacă va cere un capitol aparte dedicat Chișinăului în viitorul acord de constituire a alianței de guvernare
Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

După ce primarul va degreva din funcție, atribuțiile sale vor fi îndeplinite de unul din viceprimari, Nistor Grozavu sau Vlad Coteț.
 
„Voi prezenta și o agendă pentru municipiu, deci nu voi fi pur și simplu candidat din partea partidului, repetăm ce am făcut în 2009 și 2010. Vreau să solicit în calitate de primar o agendă parte pentru municipiul Chișinău din partea viitoarei guvernări, dacă va fi una democratică și pro-europeană. O agendă asumată, consemnată, scrisă în acordul de constituire a viitoarei coaliții”, a menționat Dorin Chirtoacă.
 
Primarul a precizat că în agendă vor fi aspecte de ordin legislativ. „Este vorba de legea municipiului Chișinău, legea cu privire la descentralizare, atribuții cu privire la construcții neautorizate - să fie demolate, comerț neautorizat - să fie confiscată marfa și aplicate amenzi, legea fondului locativ care să-i oblige pe locatari să-și formeze asociații de proprietari și să nu aștepte Primăria să le rezolve problemele. Cel puțin câte un proiect de infrastructură de proporții pe an, în municipiu. Lista este lungă,o voi pregăti și o voi prezenta”, a adăugat acesta.
 
„Prioritatea este o agendă pentru Chișinău, în așa fel încât să se termine cu „lasă-mă să te las” și „dă-mi o pace să-ți dau două” sau confruntarea care a mai fost între autoritatea locală și cea centrală. Chișinăul să fie o prioritate clară”, a evidențiat liberalul.
 
Amintim că Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședintele PL, a făcut parte din lista formațiunii pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Pentru că legea electorală îl obliga să renunțe la funcția de de primar pe durata campaniei electorală, acesta a preferat să se retragă temporar din lista electorală. Dorin Chirtoacă se va afla pe locul doi în lista candiților PL pentru funcția de deputat.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub