Chirtoacă sugerează că în spatele „grevei microbuzelor” a stat o comandă politică

Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, sugerează că în spatele „grevei microbuzelor” a stat o comandă politică. Potrivit lui, poliția ar fi primit un ordin să intensifice controalele la maxi-taxi, știindu-se că lucrurile vor degenera într-un protest și haos în Capitală, transmite UNIMEDIA.
 
Întru susținerea afirmațiilor sale, Chirtoacă a precizat că poliția a demarat controale subite marți și a aplica amenzi în stânga și în dreapta pentru lipsa „trusei medicale”, trezind astfel nemulțumirea șoferilor de maxi-taxi. 
 
Chirtoacă sugerează că în spatele „grevei microbuzelor” a stat o comandă politică
Dorin Chirtoacă, primar general de Chișinău (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Astăzi, când microbuzele și-au reluat activitatea, însă angajații Inspectoratului Național de Patrulare nu-i sancționează pentru nerespectarea Regulamentului de Circulație Rutieră și regulilor de transportare a pasagerilor.
 
 
„În cazul în care lucrurile s-au întâmplat nu pentru că este o situație obiectivă, dar pentru că asta a trebuit cuiva și s-a făcut o comandă politică, atunci aceste lucruri trebuie să iasă la suprafață. Nimănui nu trebuie să-i fie permis să se joace cu soarta orașului. Dacă poliția, săptămâna trecută, începând de marți a descins în forță și aplicat amenzi pentru orice, pentru te mir ce, iar de astăzi iarăși nu văd microbuzele care circulă cu încălcări în oraș, așa cum nu i-au văzut 20 de ani, înseamnă că la mijloc este din nou o comandă politică. Dacă este așa, lucrurile trebuie cercetate, aflate și scoase la suprafață. Asta deja este prea de tot, dacă  se face abuz în așa mod”, a declarat primarul de Chișinău.
 
Dorin Chirtoacă a menționat că de acum încolo ofițerii INP vor trebui să vegheze și asupra respectării itinerarului microbuzelor, modificat prin dispoziție. „Dacă microbuzele nu vor respecta rutele li vor continua să traverseze conform rutelor vechi, atunci poliția va trebuie să-i sancționeze. Să vedem cum se va descurca poliția și cu această sarcină. Cu amenzile pentru trusa medicală, sistemul de iluminat și pentru alte lucruri, care nu neapărat reprezentau cea mai mare importanță, este important, dar mai grav este când treci la roșu”, a punctat acesta.
 
Amintim că șoferii de microbuze au început protestele de miercuri, 9 iulie. Ei au declarat că spun că sunt nemulţumiţi de controalele frecvente din partea Direcției Transport și Inspectoratului Național de Poliție și au solicitat modificarea tarifului de la 3 lei, la 5 - 7 lei.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub