Chirtoacă se dă din nou cu părerea despre BAC

Primarul general al municipiului Chișinău se dă din nou cu părerea despre modul de desfășurare a sesiunii de bacalaureat. Edilul Capitalei a reiterat propunerile sale, ca elevii să susțină examenele în școlile în care și-au făcut studiile, în săli de clasă și nu în săli sportive sau cantine, să se renunțe la supravegherea video și detectoarele de metal.

Potrivit lui Chirtoacă, statul manifestă „lipsă de încredere” față de absolvenți, notează UNIMEDIA.

Chirtoacă se dă din nou cu părerea despre BAC
Dorin Chirtoacă, edilul Capitalei (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Primarul a cerut șefei Direcției Educație, Tineret și Sport să facă o retrospectivă a examenelor BAC de până acum. „Au fost mai multe încercări de a folosi telefonul mobil. Acești elevi nu vor mai avea posibilitatea să susțină anul acesta examenul de BAC, deja în sesiunea 2015. Numărul este relativ mic de fraudă, dar încercări sunt”, a menționat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.
 
Dorin Chirtoacă s-a interesat cum au trecut de detectoarele de metal. „Au fost încercări după cureauă, la mână cu ghips, etc. Au fost situații cu copiuțe, când s-au ridicat au căzut copiuțele”, a adăugat Tverdohleb.
 
În replică, primarul a sublinait că testele ajung în continuare pe internet. „Nu-i cum trebuie, nu-i bun cum este, dar nu avem încotro, mergem înainte. Mergem așa anul acesta, până când se vor îmbunătăți condițiile de desfășurare a bacalaureatului. Personal consider că trebuie să fie în sălile de clasă, după toate celelalte reguli, fiecare la el la școală. Mă tem că atunci când vor crește mari, ne vor răspunde celor care le organizează acum examenele pentru BAC, pentru camerele video, pentru toată încrederea și toate celelalte pe care le manifestă statul vizavi de ei”, a declarat Dorin Chirtoacă.
 
Precizăm că anul acesta, 32 de elevi din municipiul Chișinău din ce 12 mii care susțin examenele de bacalaureat, au fost prinși fraudând. Anul trecut numărul lor era de circa 120.
 
În sesiunea BAC 2014 de până acum, la nivel de republică, 90 de elevi au fost dați afară din sălile de examene

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub