Chirtoacă: Modificările la rutele de microbuz nu sunt bătute în cuie

Locuitorii municipiului Chișinău răspund pozitiv la modificările operate de Primăria Chișinău în rețeaua de transport public.

Potrivit șefului interimar al Direcției municipale de transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețchi, zeci de chișinăuieni au telefonat și au transmis petiții în adresa subdiviziunii, prin care au transmis diferite sugestii privind prelungirea unor rute de autobuz și troleibuz și suplinirea acestora cu mai multe unități de transport, transmite UNIMEDIA.

Chirtoacă: Modificările la rutele de microbuz nu sunt bătute în cuie
Microbuz (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău. Gamrețchi afirmă că oamenii se pronunță în favoarea înlocuirii transportului privat de microbuze cu cel public de capacitate mare.
 
În context, primarul menționat că modificările nu sunt bătute în cuie și a cerut ca toate solicitările să fie luate în calcul și să fie operate modificările la itinerarul rutelor, în funcție de necesitățile călătorilor.
 
„Noi am anulat o serie de rute, am modificat rutele care țin de suburbii - la prima etapă. Urmează altă etapă, de completare a rutelor de troleibuze și autobuze și vom verifica modificările făcute la nivel de microbuze pentru a vedea dacă nu s-a exagerat sau dacă nu s-a greșit atunci când au fost operate modificările. Este vorba de modificări operate într-un termen scurt la 65 de rute. În primul rând trebuie ținut cont la ceea ce au nevoie călătorii. În continuare vor fi operate modificări și la alte rute”, a precizat Dorin Chirtoacă.
 
Amintim că prin dispoziția primarului au fost anulate rutele de maxi-taxi 102, 105, 109, 110, 155 și 160. Ruta 130 a fost mai întâi anulată, apoi itinerarul rutei a fost modificat, iar ruta a fost restabilită
 
Totodată au fost operate modificări la mai multe rute de microbuz care leagă suburbiile de orașul Chișinău, care vor intra în vigoare din 25 august curent.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub