Chirtoacă: Informații noi nu sunt, dar negocierile continuă

Dorin Chirtoacă, unul din delegații Partidului Liberal din grupul de negociere pentru constituirea viitoarei coaliţii de guvernare, nu este deranjat de durata negocierilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare între PL, PLDM şi PD.

Potrivit sursei, cel mai important este conținutul și nu cantitatea întâlnirilor, notează UNIMEDIA. 

Chirtoacă: Informații noi nu sunt, dar negocierile continuă
(Foto: UNIMEDIA)

„Nu am informații despre mersul negocierilor. Pe parcursul sărbătorilor au avut loc două sau trei întâlniri, sper că aceste întâlniri vor continua și toată lumea să ajungă la un consens și în felul acesta să putem încheia și acest capitol din activitatea noastră”, a declarat edilul Capitalei.

Potrivit sursei, atunci când pregătești guvernarea pentru patru ani se necesită trei săptămâni, cinci săptămâni, chiar şi opt săptămâni.

Pub

„ În Germania de exemplu în 2009, negocierile au durat două luni, deşi are democraţie mai avansată. Media europeană este de o lună. Contează să se avanseze pe conţinut, chiar dacă din această cauză are de suferit durata. Mai bine de şapte ori măsoară şi o dată taie. Mai bine de șapte ori măsori și odată tai. Declarații noi nu sunt de făcut, mersul negocierilor continuă”, a precizat Chirtoacă.

Potrivit unor surse, nici în această săptămână deputații nu se vor întruni în ședință plenară.

Amintim că Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au anunțat că au convenit asupra creării majorităţii parlamentare pro-europene. Menționăm că partidele pro-europene au împreună 55 de mandate, iar opoziția PSRM-PCRM are 46.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub