Chirtoacă declară război cafenelelor din parc

Edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă a delimitat „hotarele” parcurilor din Capitală și a decis să nu mai permită deschiderea localurilor în perimetrul acestora. Declarațiile au fost făcute astăzi, 28 decembrie, în cadrul ședinței Primăriei.

Potrivit sursei, Primăria nu va elibera autorizaţie pentru cafeneaua Cocktail House, din cauza incendiului care a avut loc luna trecută. Chirtoacă a menționat că după expirarea termenului de arendă a florării de pe strada Bodoni, urmează să se „discute” pe acest subiect. De asemenea, edilul Capitalei a vorbit și despre exproprierea clădirei în care se află cinematograful „Patria”, transmite UNIMEDIA.
Chirtoacă declară război cafenelelor din parc
(Foto: UNIMEDIA)

„Ce lăsăm noi generațiilor următoare? Noi trebuie să păstrăm ceea ce avem. Pe lângă construcția din scuarul Europei, ne mai trebuie și o terasă pe Aleea Clasicilor ca să ciocnim câte un pahar de bere cu Ion Creangă, un pahar de vin cu Mihai Eminescu, o țuică cu Vasile Alecsandri și denumirea „La noi ca la nimeni”. De asemenea, ne mai trebuie și un braț mobil pentru ca să putem ciocnim și cu Ștefan cel Mare. Atunci o să fie ceva cu care intrăm în istorie, doar că negativ”, a atenționat ironic Chirtoacă.

Totodată, acesta a făcut o asemănare între construcția din scuarul Europei și coștireața de la Ciocana, care a fost demolată recent. „Eu nu vreau să ajungă despre mine să se spună bancuri de tipul Bernardazzi și Plămădeală au construit monumentul lui Ștefan cel Mare, da Chirtoacă coștirețe prin parcuri. Eu nu văd mare diferență între coștireața de la Ciocana și acest patrulater din sticlă, care urma să se construiască în centrul Capitalei”, a conchis primarul.

UNIMEDIA amintește că astăzi, 28 decembrie, primăria a decis ca să fie anulată autorizația de construcție a unui local în scuarul Europei.

În același timp, acționarii francizei din lanțul american de restaurante „Sbarro” nu vor să lase lucrurile așa. Aceștia nu sunt de acord cu decizia Primăriei Chișinău de stopare a lucrărilor de construcție a restaurantului din preajma scuarului Europei și intenționează să o conteste pe toate căile legale.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub