Citește toate știrile la acest subiect

Chirtoacă: Cine vrea să fie Ianukovici?

Prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a scris o postare pe pagina sa de Facebook în care detaliază propunerile făcute în cadrul negocierilor, formulele de partajare a funcțiilor în Guvern și consensurile care s-au atins, notează UNIMEDIA.
 
Chirtoacă accentuează că nu PL este negociatorul inflexibil și spune că cineva are șansele să devină un Ianukovici al Moldovei. „În ultima perioadă s-a încercat crearea unei păreri, precum că din cauza Partidului Liberal, afirmație făcută de fapt, deja, constant în ultimii 5 ani, nu merg lucrurile cu coaliția democratică și doar din această cauza stejarul și trandafirii nimeresc între seceră și ciocan”, precizează liberalul. 
Chirtoacă: Cine vrea să fie Ianukovici?
Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședintele PL (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

  
În continuare, acesta amintește de propunerile de compromis din partea UE și despre celelalte propuneri făcute în cadrul negocierilor.
  
„Iată, în linii generale, descrierea negocierilor. Cât ține de propunerea UE, respinsă de PLDM și PD, le aminitim că mai fost unul care a respins propunerile UE, îl chemă Ianukovici. La noi, cine vrea să fie Ianukovici? Deocamndată, poziția PL și setul de reguli pus pe masă de negocieri de către PL, se pare că a ajutat, fără să vrem, la demascarea „pro-europenilor”, care dau cu piciorul în propunerile Europei”, accentuează Dorin Chirtoacă. 
  
Prim-vicepreședintele PL este sceptic că Iurie Leancă poate rămâne în fruntea Guvernului fără votul PL și subliniază că nici conducerea PLDM nu-și dorește ca Leancă să fie ales. „De asemenea, se dorește că promisiunea cu privire la prim - ministru să nu fie respectată și tot din cauza PL-ului „inflexibil”, iar PCRM evident nu votează. Și atunci PLDM va spune: „ne pare rău, schimbăm candidatul”. Fără să se observe că de fapt se dorește nerespectarea promisiunii cu privire la candidat de la bun început și cu orice preț, acesta fiind de fapt motivul respingerii propunerii UE”, conchide sursa citată. 
  
În context, Chirtoacă descrie condițiile în care PL va participa la guvernare: „Aveți curaj, acceptați propunerea UE, Partidul Liberal o acceptă și o susține integral. Această ne va permite să avem un guvern pro-european, cu Iurie Leancă prim-ministru, și posibilitatea confirmării parcursului european! Deci, Moldova încotro? Cu PL și cu Europa sau cu comuniștii și fără Europa?”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub