China: Vânzări egale cu PIB-ul Mozambicului, înregistrate de retailer-ul Alibaba, de Ziua Celibatarilor

În China, gigantul vânzârilor pe internet, Alibaba, afirmă că a înregistrat aproape 18 miliarde de dolari din tranzacțiile operate pe platformele sale începând de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă.

Internauții s-au grăbit să porfite de reducerile de preț oferite cu ocazia Zilei Celibatarilor, eveniment lansat în 2009 de Alibaba.

China: Vânzări egale cu PIB-ul Mozambicului, înregistrate de retailer-ul Alibaba, de Ziua Celibatarilor
(Foto: todayonline.com)

Ziua Celibatarilor, echivalentul evenimentului american Black Friday (Vinerea Neagră), este sărbătorită pe 11 noiembrie din cauza succesiunii cifrei "1" în această dată calendaristică, explică agerpres.ro.

Suma încasată de Alibaba a depășit deja recordul de 17,8 miliarde de dolari stabilit în 2016 pe parcursul întregii zile. Noul record echivalează cu PIB-ul anual al Mozambicului. 

Pub

În contextul în care peste 600 de milioane de chinezi posedă un smartphone, aproximativ 91% din tranzacțiile realizate pe principala platformă online a grupului Alibaba, Taobao, au fost realizate prin intermediul telefoanelor mobile. 

Performanța reușită de grupul Alibaba la Bursa din New York, unde este cotat, îl plasează foarte aproape de gigantul american Amazon în topul celor mai mari profituri mondiale obținute în domeniul comerțului electronic. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub