Citește toate știrile la acest subiect

Centenarul Marii Uniri. Trupa de teatru „Luceafărul” trece Prutul și joacă un spectacol gratuit la Iași

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași organizează evenimentul „Spectacol de Teatru „Mascarada” jucat de actorii Teatrului Republican „Luceafărul” din Chișinău, care va avea loc pe data de 14 noiembrie 2017, ora 19:00, în incinta Casei de Cultură a Studenților Iași.  Eveniment organizat în cadrul Campaniei „100 de ani - înapoi în viitor” în parteneriat cu Consiliul Județean Iași.

Centenarul Marii Uniri. Trupa de teatru „Luceafărul” trece Prutul și joacă un spectacol gratuit la Iași
(Foto: ATRAG)

În acest scop, actorii Teatrului Republican „Luceafărul” din Chișinău merg la Iai cu  spectacolul „Mascarada”,montat după piesa cu același nume, scrisă de Mihail Iurevici Lermontov, care va pune pe  aceeași scenă dragostea și credința, gelozia și lipsa de încredere.

Grupul țintă a proiectului este format din toți locuitorii orașului Iași, partenerii și colaboratorii proiectului și, în special, elevii, studenții, masteranzii și doctoranzii din mediul ieșean. În general, evenimentul dat se adresează tuturor ieșenilor indiferent de vârstă, sex, origine, rasă, etnie, orientare sexuală, convingeri politice sau religioase, abilitate psihică sau fizică, nivel de educație, stare civilă, situație economică sau orice alte criterii definitorii.

Pub

Proiectul este la I-a ediție și se afla sub egida Festivalului Cultural Basarabia, organizat de ATRAG anual în perioada 15 noimebrie – 1 decembrie și 27 martie – 9 aprilie și presupune derularea mai multor evenimente culturale dedicate românilor de pe ambele maluri ale Prutului în contextul Centenarului Marei Uniri.

„Scopul evenimentului este creșterea interesului comunității ieșene față de importanța Centenarului Marei Uniri prin prisma evenimentelor din cadrul Campaniei ”100 de ani – înapoi în viitor”. Spectacolul organizat vine să sensibilizeze locuitorii orașului Iași prin promovarea artei, care a fost întotdeauna principalul pilon de sprijin pentru cultura românească de pe ambele maluri ale Prutului.” Murafa Cristin, Președinte ATRAG Iași.

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor (ATRAG) Iași, fondată în 2005, este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, care are ca scop reprezentarea intereselor socio-profesionale a tinerilor români din afara granițelor României pe lângă autoritățile și administrația învățământului, administrația de stat, precum și față de alte organizații naționale și internaționale din România. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub