Citește toate știrile la acest subiect

Cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic are loc la Bruxelles. Pavel Filip va ține un discurs

Cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic are loc astăzi la Bruxelles. În cadrul summitului, şefii de stat şi de guvern din statele membre ale UE și din cele șase țări partenere din Europa de Est abordeaza tema cooperării viitoare. De asemenea, se va face bilanțul progreselor înregistrate de la ultimul summit, care a avut loc la Riga în 2015. 

Cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic are loc la Bruxelles. Pavel Filip va ține un discurs
(Foto: UNIMEDIA)

În sprijinul unei abordări mai puternic orientate spre rezultate față de Parteneriatul Estic, UE a identificat 20 obiective-cheie pentru 2020, cu etape a fi parcurse până la summitul din Bruxelles.

Pub

Pentru a atinge aceste obiective, cooperarea s-a bazat pe patru domenii cheie prioritare convenite la Summitul Parteneriatului Estic de la Riga în 2015:

  1. Economie mai puternică: Dezvoltare economică și oportunități de piață mai bune;
  2. Guvernanță mai puternică: Consolidarea instituțiilor și guvernanță bună;
  3. Conectivitate mai puternică: întărirea interconexiunilor, mai ales în domeniul transportului și energiei;
  4. Societate mai puternică: Mobilitate și contacte interumane crescute.

Și premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, va lua parte la summit. Acesta va susține și un discurs în cadrul Summitului Parteneriatului Estic. Șeful Executivului de la Chișinău va avea întrevederi cu înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, dar şi cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub