Cei mai faimoși gangsteri din toate timpurile

Unii oameni au o adevărată fascinație pentru gangsteri și pentru crima organizată, chiar ajungând să-i admire pe marii șefi ai Mafiei glorificați în filme. Chiar dacă acțiunile lor sunt evident condamnabile, poveștile lor se răspândesc foarte rapid. Conducatori ai marilor rețele de distibuție de droguri sau angajatori pentru asasinii plătiți, aceștia sunt cei mai faimoși 10 gangsteri din toate timpurile, scrie altfel.md cu referire la historia.ro

Cei mai faimoși gangsteri din toate timpurile
(Foto: historia.ro)

10. John Gotti

John Gotti a fost unul dintre cei mai faimoși gangsteri din lume, în special în Italia. A devenit imediat cunoscut după ce l-a ucis pe Paul Castellano în 1985, șeful grupului Gambino, luându-i astfel poziția. La puțin timp, a fost arestat de FBI și condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, evaziune fiscală, cămătărie și alte capete de acuzare. A murit de cancer în 2003.

9. Carlo Gambino

Pub

Tot în Italia a fost creat și clanul Gambino, iar Carlo Gambino a fost considerat unul dintre cei mai faimoși gangsteri din lume. Gambino a început afacerea familiei la o vârstă fragedă și era deja un gangster în adevăratul sens al cuvântului la 19 ani! A plecat apoi în Statele Unite pentru a-și oferi serviciile clanurilor de acolo, ajungând să preia poziția lui Lucky Luciano și să-l ucidă pe Albert Anastasia. A afirmat că el conduce orașul New York, până la moartea sa, din cauze naturale, în 1976.

8. Albert Anastasia

Cunoscut pentru că avea probleme psihice, Albert Anastasia și-a început cariera de criminal la o vârstă foarte fragedă, fiind condamnat la doar 18 luni de închisoare. După ce și-a ispășit pedeapsa, a urcat rapid în ierarhie. A fost considerat unul dintre cei mai buni asasini după eliminarea lui Giuseppe Masseria în New York. A fost asasinat în 1957.

7. Bugsy Moran

Numele real al lui Bugsy Moran a fost George Clarence, dar era recunoscut după acestă poreclă primită de la poliție, care l-a declarat nebun, din cauza pasiunii lui nebunești pentru violență. Toți cei care îl deranjau erau imediat uciși, de la cetățeni obișnuiți la mari rivali. A fost considerat cel mai mare dușman al lui Al Capone, chiar existând planuri ale acestuia de a-l asasina pe Moran. Nicio încercare nu a avut însă succes.

6. Griselda Blanco

Griselda Blanco este singura femeie de pe lista, dar este și una dintre cele mai cunoscute persoane din industria traficului de droguri. A fost una dintre conducătorii de top din războiul drogurilor din Miami din anii `70 și `80 și unul dintre cei mai bogați traficanți de droguri din Statele Unite, în ciuda competiției acerbe dintre traficanții de marijuana și cei de cocaină. A fost condamnată la 20 de ani de închisoare în California. După eliberarea din 2004 a mai ucis o singură dată și a dispărut.

Pentru a vedea TOP-5 accesați altfel.md

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub