Citește toate știrile la acest subiect

CEC face totalurile alegerilor parlamentare din 30 noiembrie

Mâine, 5 decembrie, Comisia Electorală Centrală va face totalurile alegerilor parlamentare din 30 noiembrie. Organul electoral se va întruni pentru a definitiva lista partidelor care au acces în Legislativ, scorul obținut de concurenții electorali în cadrul scrutinului și distribuției de mandate în viitorul Legislativ, transmite UNIMEDIA.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței CEC se află totalizarea rezultatelor alegerilor în Parlamentul Republicii Moldova din 30 noiembrie 2014.

CEC face totalurile alegerilor parlamentare din 30 noiembrie
(Foto: UNIMEDIA)

De asemenea, membrii CEC urmează să se expună asupra numărului mandatelor de deputat ce revin concurenţilor electorali care au întrunit voturile necesare pentru accedere în Parlament. Mandatele vor fi atribuite conform rezultatului obținut.

După ce se va trage linia sub candidații care au obținut mandate, se va întocmi lista candidaților supleanți.

Pub

Pe final, Comisia va întocmi raportul ce va fi expediat Curții Constituționale pentru validarea mandatelor de deputat.

Precizăm că rezultatul preliminar al alegerilor parlamentare indică asupra unei victorii a partidelor pro-europene, care intenționează să formeze o nouă majoritate.

În topul preferințelor alegătorilor se află PSRM și PLDM, cu 20.51% și respectiv 20.16%. PCRM a acumulat 17.48% din sufragii, PDM - 15.80% , iar PL - 9.67%.

În urma redistribuirii mandatelor, configurația politică a viitorului Parlament ar putea arăta în felul următor: PSRM - 25 deputați, PLDM - 23, PCRM - 21, PD - 19 și PL - 13.

Astăzi, Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au anunțat că au convenit asupra creării majorităţii parlamentare pro-europene.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub