CEC a înregistrat grupul de inițiativă pentru demiterea lui Chirtoacă

Comisia Electorala Centrală a înregistrat Grupul de inițiativă pentru organizarea unui referendum de demisie a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Decizia a fost adoptată cu 8 voturi PRO și o abținere în persoana lui Ștefan Urâtu, relatează UNIMEDIA.

Cu o inițiativă în acest sens, socialistul Igor Dodon a venit acum 15 luni.

Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
„Vom merge consecvent pentru a-l demite pe groparul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. Noi considerăm că sub conducerea acestuia, orașul a degradat și situația din Chișinău s-a înrăutățit esențial la toate capitolele. De aceea am cerut și vom cere și în continuare demisia primarului”, a declarat liderul PSRM, fostul contracandidat al lui Chirtoacă în alegerile locale din 2011.
 
În termen de 30 de zile, grupul de inițiativă trebuie să colecteze cel puțin 60 de mii de semnături în favoarea inițiativei.
 
Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci pe 30 noiembrie 2014, concomitent cu alegerile parlamentare, în Capitală va avea loc un referendum de demitere a primarului general de Chișinău.

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.