Ce spune guvernatorul BNM despre emisia de acțiuni de la BEM

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, spune că instituția pe care o conduce nu este responsabilă de situația creată la Banca de Economii. Potrivit lui, deciziile în această privință îi aparțin în exclusivitate Executivului de la Chișinău, transmite UNIMEDIA.
Ce spune guvernatorul BNM despre emisia de acțiuni de la BEM
Dorin Drăguțanu, guvernatorul BNM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Acțiunile băncii sunt în proprietatea Guvernului, care prin structurile sale decide modul în care se efectuează anumite tranzacții cu activele statului. Banca Națională a Moldovei nu are rolul de gestionar a sistemului bancar. Noi nu dăm indicații acționarilor băncii ce să facă, e proprietatea lor. La BNM nu există bănci de stat sau bănci private. Ele toate sunt bănci licențiate care au menirea să funcționeze în conformitate cu legea”, a declarat guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu.

UNIMEDIA amintește că în urma emisiei suplimentare închise de acţiuni ce a avut loc la 29 august cota statului în capitalul Băncii de Economii a Moldovei (BEM) s-a diminuat de la 56% la sută la 33,38%. În acest fel Guvernul a pierdut benevol 20 la sută din acţiunile instituţiei, care au fost preluate de compania cu capital străin SRL „Sisteme Informaţionale Integrate", al cărei beneficiar este compania „Constanta" din Rusia.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub