Ce se va întâmpla dacă PL nu va fi mulțumit de mersul guvernării

Partidele pro-europene care au acces în Legislativ au anunțat deja că sunt gata să-și asume responsabilitatea guvernării și să formeze o majoritate parlamentară. Cele trei partide se află în prezent în febra negocierilor pentru formarea coaliției, transmite UNIMEDIA.

Colaj: UNIMEDIA
Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au fost membre ale AIE1 și AIE2 - și au în spate experiența coabitării.
 
Mihai Ghimpu, președintele PL, a declarat în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău că nu va mai tolera ieșirile „nedemocratice” ale partenerilor de alianță și se va retrage de la guvernare, chiar și cu riscul venirii stângei la putere.
 
„În cazul în care lucrurile nu se vor schimba, înseamnă că noi nu o să mai tolerăm, înseamnă că o să ne retragem și gata. Eu nu vreau să mai amăgim oamenii. Eu vreau ca toți să conștientizeze că este o șansă istorică oferită nouă. Cetățenii au fost mai curajoși și mai deștepți ca noi. Dacă nu se guvernează ca lumea, atunci ne ducem cu toții la fund și eu nu vreau să mă duc la fund. Asta înseamnă să ne întoarcem înapoi, la Uniunea Vamală. Atunci noi mai bine ne retragem”, a punctat liderul PL. 
 
Însă, liberalul rămâne optimist. „Ne-am văzut o singură dată. (n.red - liderii celor trei partide. Ne-am întâlnit, am schimbat niște cuvinte între noi, și am înțeles că fiecare din noi conștientizează ce are de făcut. Eu sper că fiecare a tras concluziile necesare”, a adăugat acesta.
 
UNIMEDIA amintește că AIE2 a început să se destrame după incindentul de la Pădurea Domneasă de acum un an. Ulterior, conflictul din interiorul coaliției s-a amplificat o dată cu concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și pierderea controlului statului asupra Băncii de Economii. În cele din urmă, PL a fost scos din arcul de guvernare, iar PLDM și PD au continuat să conducă avându-i ca parteneri pe cei din PLR.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.